Застрахователна компания Allianz ще престане да съществува в Русия под

...
Застрахователна компания Allianz ще престане да съществува в Русия под
Коментари Харесай

Един от най-големите застрахователи в света, работещ и у нас, напуска Русия

Застрахователна компания Allianz ще престане да съществува в Русия под своето име в границите на до три месеца. Това заяви генералният шеф на фирмите Alliance и Alliance Life в Русия, както и консултант на " Зета обезпечаване ", Игор Фатянов, написа " Ведомости ".

На 17 май немската застрахователна група Allianz - която е една от най-големите в света в бранша - завърши договорката за продажбата на контролния пакет акции (50,1%) от съветския бизнес на " Интерхолдинг ", който принадлежи на " Зета обезпечаване " (преди ЗК " Цюрих " ).

Продажбата на съветското поделение на Allianz е договорна по принцип с немската компания предходната година, само че съгласуването на всички процедури с регулаторите и други структури лиши съвсем година, прибавя Фатянов. Сега Alliance и Alliance Life ще бъдат включени в застрахователната групата " Зета обезпечаване ". Всички настоящи към миг контракти ще продължат да работят, а екипите ще продължат да работят както нормално, прецизира Фатянов.

Той показва, че договорката е подписана с отстъпка и по общите правила, без да разкрива безспорни числа. Според въпросните правила, с цел да продаде съветското си отделение, всяка задгранична компания би трябвало да получи утвърждение за това от подкомисия на държавната Комисия за задграничните вложения.

При договорката са приложени общите условия в Русия при такива случаи. Първо, продавачът би трябвало да направи " доброволна " вноска във федералния бюджет в размер на не по-малко от 10% от сумата на договорката. Второ, бизнс активът би трябвало да бъде продаден с отстъпка от най-малко 50% от цената, опредена посредством самостоятелна пазарна оценка.

Фатянов не изключва вероятността, Allianz още веднъж да се върне на съветския пазар. Германската компания продължава да има дял от 49,9% от акциите на обединената компания. Задължителните условия, нужни за връщането на немската застрахователна група под предходната марка на съветския пазар в границите на актуалната договорката обаче не са опрделени, споделя още генералният шеф.
 Шеф от Allianz предизвести за опасност от нова (световна) финансова злополука
Шеф от Allianz предизвести за опасност от нова (световна) финансова злополука

Възможен е бърз спад на разнообразни типове активи, съгласно основния икономист на немската застрахователна компания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР