Застраховат ли се българите, когато пътуват в чужбина, струва ли

...
Застраховат ли се българите, когато пътуват в чужбина, струва ли
Коментари Харесай

Туристическата застраховка - задължителното условие за пътуване без грижи

Застраховат ли се българите, когато пътуват в чужбина, коства ли си спомагателният разход и какво получаваме в подмяна на застраховката за пътешестване, описват специалистите в пътуванията със аероплан eSky.

С приближаване на натоварения зимен сезон и честите закъснения на полетите, от ден на ден хора намират решение в сключването на застраховка за своето пътешестване. Нужно ли е обаче времето да е неприятно, с цел да създадем такава или тя би трябвало да е част от всяко наше пътешестване?  Експертите поучават – не тръгвайте без застраховка, не коства доста, а обезпечава успокоение и може да ви спести големи разноски.

При пътешестване в чужбина могат да се откроят главно 2 вида застраховки – за анулация на пътешестване и елементарна турситическа застраховка.

Застраховката за анулация на пътуването е по-рядко потребявана услуга, само че е извънредно потребна при допустима смяна в проектите. Както излиза наяве от името й, тя важи в случаите когато заради основателни аргументи (най-често медицински), пасажерът няма опция да реализира своето пътешестване и му се наложи да го анулира. Тогава застрахователят следва да покрие всички разноски по закупени самолетни билети, хотелско настаняване и други Този вид застраховка може да се закупи най-късно 72 часа след закупуването на самолетния билет. Цена й не е закрепена, защото се дефинира от цената на самолетния билет, и е подобаваща за хора, които провеждат пътуванията си много по-рано или чиито проекти е допустимо да се трансформират.

По-разпространена е общоприетата туристическата застраховка, която може да обгръща необятен набор от покрития, измежду които медицински разноски и асистанс, акцидент, загуба на работоспособност, търсене и избавяне в планина, загубен, откраднат или развален багаж, забавяне на полет и доста други. Цената на застраховката може да варира според от своите покрития и таван на компенсациите, само че сигурно не е висок разход, поради множеството рискови обстановки, на които се излагаме по време на път.

За съпоставяне, при забавяне на полет повече от 4 часа, самолетната компания би могла да обезщети пасажер, завел недоволство, а застрахователната компания ще поеме разноските, направени по време на престоя на летището. Затова е добре всеки разходен документ, изработен за храна или вода да се резервира и показа пред застрахователите.

Експертите поучават, когато купуваме застраховка, да се срещнем добре с нейните условия, правила и изключения. Задължително е да носим застрахователната си лавица по време на пътуването, тъй като тя съдържа значими елементи, както и незабавен телефон за връзка, в случай че се наложи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР