Засилването на имунната предотвратява развитието на болести Укрепването на имунната система

...
Засилването на имунната предотвратява развитието на болести
Укрепването на имунната система
Коментари Харесай

Сокове за укрепване на имунната система

Засилването на имунната предотвратява развиването на заболявания

Укрепването на имунната система да е доста значимо, тъй като в случай че тя не е в положително положение, е доста по-вероятно да се разболеем. Можем да кажем, че тази система е като войска, която е подготвена да отбрани тялото ни от врагове, които не са нищо повече от заболявания от всевъзможен генезис.

Когато отбраната ни е висока, тялото ни е в положение да се отбрани и да нападна всяка опасност, без значение дали е вирус или бактерия. Ако е отслабено по някакъв метод, патогените могат да навлязат в тялото без проблем или спънка.

Имунната система разпознава и унищожава тези агресори, разпознава ги и ги запомня, в случай че желаят да влязат още веднъж. Той се бори против всеки детайл, нездравословен за здравето, с помощта на лимфоцитите (т.е. белите кръвни клетки) и антителата (протеинови молекули).

Това не е единствената цел на нашите отбрани, те също по този начин предотвратяват преждевременното стареене и най-много следствията от него при хората.

Много фактори могат да отслабят имунната система, измежду които следните:

  • Емоционални положения
  • ХИВ/СПИН
  • Рак
  • Недостиг на хранителни субстанции
  • Възпалителни болести на червата
  • Медицински процедури (лекарства, интервенции, лекувания и др.).

Подсилване на имунната система по натурален метод

Възможно е да подсилите имунната система по натурален и апетитен метод. Ето някои страхотни сокове.

Сок от ягода, портокал и гуава

Тези плодове имат огромно количество витамин С и покачват защитните сили на организма, което е доказано от няколко проучвания. Имате потребност от половин чаша ягоди, 1 гуава и 2 портокала. Измийте и нарежете първите два, а портокалите изцедете. Сложете всичко в блендер и разбъркайте добре. Пийте по една чаша дневно на гладно, заран.

Сок от касис, спанак и портокал

Съставките за тази рецепта са 2 шепи касис, 6 листа спанак и два портокала. Измийте касиса и отстранете дръжките. Обелете портокала и го нарежете на части. Измийте добре спанака. Сложете всичко дружно в блендера и пийте по чаша дневно, изключително заран.

Кайсиев, портокалов и гроздов сок

За този рецепта ще ви трябват 1 нар, 4 кайсии, половин лимон, 1 портокал, половин чаша ананас, чаша грозде и половин чаша натрошен лед. Измийте всички плодове и отстранете семките от всеки един.

Нарежете ги, с цел да са подготвени за блендера. Смесете всичко, до момента в който остане безпрепятствено. Добавете леда и продължете да блендирате още няколко минути. Пий всеки ден.

Сок от касис, лимон и ябълка

Имате потребност от шепа касис, 1 лимон и 3 ябълки. Измийте всички съставки, разполовете лимона, нарежете ябълките и поставете всичко в чаша на блендер с чаша вода. Пийте сока един път дневно.

Можете да удвоите количеството, което пиете през зимата или в интервали на промяна на сезона. По този метод можете да подсилите имунната система като превантивно деяние при по-лошо време.

Сок от тиква и моркови

Имате потребност от един комат тиква и един огромен морков. Измийте и нарежете и двете, поставете поотделно в екстрактора и облейте с вода всеки един от тях. Разбърква се с лъжица и се пие по една чаша дневно през цялата година, като се изключи зимата, когато се пият по две (сутрин и вечер).

Сок от зелено грозде и стафиди

Трябват ви 8 огромни зърна грозде и 2 супени лъжици стафиди. Отстранете семките и измийте добре. Сложете всичко в блендер и прибавете чаша вода. Блендирайте за няколко минути. Пийте един път дневно или разделете на два дневни приема.

Сок от чесън, джинджифил и магданоз

Трябват ви две скилидки чесън, дребен комат джинджифил, шепа магданоз, зелена ябълка и 3 моркова. Пасирайте първите три съставки и по-късно прибавете ябълката и морковите. Можете да добавите малко вода. Пийте всеки ден, в границите на 20 минути от приготвянето му.

Сок от ябълка, маруля и сусам

Необходими са ви 6 листа маруля, 3 ябълки и две супени лъжици сусам. Измийте и нарежете марулята, ябълките отиват добре измити и обелени. Поставете всички съставки в блендера и пийте прясно приготвени.

Сок от бадеми, слънчоглед и манго

Съставките са 2 манго, 3 кивита, 2 ябълки, 1 супена лъжица слънчогледови семки и 4 обелени бадема. Обелете и нарежете плодовете, прибавете семките и направете сок. Поставете в хладилника за три часа. Пие се добре охладено.

Източници:

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР