Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през

...
Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през
Коментари Харесай

Мигрантският натиск по границата се засили, съобщи Каракачанов

Засилване на мигрантския напън по българско-турската граница се следи през последния месец. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който инспектира обучение за защита на Гранична полиция и специфичните сили. Той посочи, че за 40 дни не са позволени на българска територия 222-ма незаконни мигранти.
По думите му над 100 джипа ще бъдат предоставени за защита на границата. Те ще бъдат закупени със средствата, получени от Европейския съюз.
" На този стадий не се постанова военното наличие по границата да се усили. Но ние сме подготвени при нужда, при всеобщо появяване на огромни маси емигранти. В този сектор има 45-50 души от армията. Ние сме създали проекти за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, с цел да подпомогнем Гранична полиция ", сподели Каракачанов, представен от БНР.
Според него разнообразни групи мигранти вършат опити да влязат в страната ни: " Освен емигранти, които бягат от регионите на военни дейности в Близкия изток, имаме огромни групи от хора, които идват от доста по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който считат, че в Европа могат да намерят по-лесен метод на живот ".
Каракачанов разяснява и кандидатурата на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. По думите му прекомерно доста политика пречат на рутинната работа на администрацията. Каракачанов дефинира номинацията на Маринов като най-хубав вид за министър:
" Аз персонално считам, че разговорът сред институциите изобщо не би трябвало да прекъсва. В завършек на краищата без значение кой кмет от коя партия е, кой министър от коя партия е, от чия партия е излъчен президентът – това са институции, които би трябвало да служат в страната. Мисля, че в тази обстановка Младен Маринов е най-хубавият вероятен вид – един човек с опит, кой различен министър можете да се сетите за последните 28 години, който е почнал от редови служител на реда и се е издигнал до комисар в полицията и е станал министър по-късно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР