Засилено полицейско присъствие пред централата на БФС в Бояна, видя

...
Засилено полицейско присъствие пред централата на БФС в Бояна, видя
Коментари Харесай

МВР чака агитките: Полиция и жандармерия на пост пред централата на БФС в Бояна

Засилено полицейско наличие пред централата на БФС в Бояна, видя " Фокус " . Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията чакат агитките. 

Над 20 полицейски коли и екипи на Жандармерията са паркирали под проливния дъжд пред офиса на президента на БФС Борислав Михайлов. 

Малко преди 20 ч. ситуацията пред постройката на Българския футболен съюз е спокойна, протестиращи почитатели в проливния дъжд няма.

За 18ч. беше оповестено продължението на вчерашния митинг против управлението на БФС, който докара до конфликти, арести, ранени последователи на футбола и служители на реда, палежи и всеобщи вълнения в центъра на столицата.

На конференция в Министерството на вътрешните работи по-рано през днешния ден шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов удостовери информацията ни за готвената нова проява, този път пред футболната централа в Национална футболна база " Бояна ". 

" Естествено, че след приемане на такива поръчки, било то и неофициални, Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща съответните дейности за застраховане на такова всеобщо мероприятие ", съобщи Николов.

На въпрос на " Фокус " значи ли това, че няма подадено заявление в Столична община по Закона за събранията, митингите и манифестациите, гл. комисар Николов отговори утвърдително: " Точно по този начин, няма ".

Министър Калин Стоянов удостовери, че в Министерство на вътрешните работи има информация, че вероятно ще се организира такова мероприятие още веднъж.

По информация на " Фокус " през целия ден в затворени групи в обществените мрежи се разяснява и опция за 20 ч. като начален час на мероприятието.

Към момента проливният дъжд, който се изсипва над София към този момент стопира почитателите по пътя им към обсада на футболната централа, има възможност и да търсят момента на изненадата с различен ден и час за следващия митинг, който би изненадал полицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР