Засилено полицейско присъствие по улиците на София, обеща вътрешният министър

...
Засилено полицейско присъствие по улиците на София, обеща вътрешният министър
Коментари Харесай

МВР засилва охраната из столичните улици

Засилено полицейско наличие по улиците на София, даде обещание вътрешният министър в оставка Калин Стоянов след извършена в Министерство на вътрешните работи среща с кмета на столицата Васил Терзиев и представители на ресторантьорския отрасъл.


До усилване на полицейското наличие, най-много в централната градска част и в регионите със засилено наличие на чужденци, се стигна след случаи на произшествия с присъединяване на мигранти от предходната седмица. Повече полиция ще има и към центровете за настаняване на Държавната организация за бежанците, които се охраняват от частна компания.

Кметът на София, представен от НТВ, уточни, че ще се синхронизират дейностите на общината и Министерство на вътрешните работи.


„ Не е въпрос единствено на мигранти. От много време има огромни скупчвания на групи, български младежи и задгранични туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на публичния ред “, сподели Васил Терзиев. Той добави, че е решено да се засилят патрулите в столицата и да се ревизират въпросните огромни групи.„ Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град “, уточни кметът.


Във връзка с видеонаблюдението в столицата Терзиев разяснява, че в София има към 3800 камери, които са интегрирани към системата на Министерство на вътрешните работи. Броят им ще се усилва.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев уточни, че с изключение на в централна градска част, ще се усили полицейското наличие и в парковете.

В четвъртък локалният парламент в София ще заседава изключително, а по-рано през днешния ден ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха законодателни ограничения, с които ще бъде повишен потенциала на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР