Засилено е полицейското присъствие в районите около учебните заведения в

...
Засилено е полицейското присъствие в районите около учебните заведения в
Коментари Харесай

Глобиха осем абитуриенти за рисково шофиране на пъпа на Търново

Засилено е полицейското наличие в регионите към образователните заведения в остарялата столица

Петима водачи са глобени за рисково шофиране и рисково транспортиране на пасажери. От тях на един е формиран акт, а на останалите четирима са наложени санкции с фиш. Във вторник при осъществено видеозаснемане в централна градска част във В. Търново са открити още трима водачи, които са нарушили разпоредбите за придвижване по пътищата и ще бъдат глобени с актове.

От Пътна полиция при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – В. Търново са безапелационни, че ще продължат да наблюдават зорко за прецизното съблюдаване на разпоредбите за придвижване, за недопускане на тежки пътни произшествия и запазване живота и здравето на завършващите и техните близки.

И тази година Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – В. Търново е подхванала всички нужни ограничения за недопускане, попречване на произшествия и за застраховане на публичния ред, сигурността на придвижването по пътищата и недопускане на пътнотранспортни катастрофи по време на абитуриентските балове. В тази връзка обичайно са извършени срещи с учебните управления и органите на локалното самоуправление и локалната администрация за съгласуване на дейностите и обмисляне на взаимни ограничения по опазването на публичния ред и сигурността на придвижване по пътищата.

Предвидено е засилено полицейско наличие в регионите към образователните заведения, където ще се събират коли, с които ще бъдат извозвани зрелостниците, маршрутите на тяхното напредване и местата, в които ще се организират балове и тържествени празнувания. Извършени са взаимни инспекции с районен съд ПБЗН, РЗИ – В. Търново и други в увеселителните заведения (ресторанти, питейни заведения, нощни заведения, клубове и други), където ще се провеждат юношески празненства.

Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание, в нетрезво положение, очевидно използвали наркотични субстанции или техни аналози, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Проверено е положението на пожарната и спешната сигурност на обектите, качеството на предлаганите хранителни артикули. Взети са нужните ограничения и във връзка с нерегламентирано потребление на пиротехнически средства на публични места.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР