Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния

...
Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата

" Засиленият мигрантски напън през последните няколко месеца ще срещне безапелационния отговор на страната. Полиция и войска ще пазят българо-турската граница ". Това сподели преди съвещанието на Министерски съвет служебният министър-председател Гълъб Донев.

" Миналата седмица Министерски съвет одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски в размер на 1,5 млн. лева за ремонт и възобновяване на срязаните сектори от оградата от южната ни граница. Въпреки съмненията за съучастничество на представители на системата на Министерство на вътрешните работи в мрежата за трафик на хора, съм уверен в мощната мотивация на полицейските чиновници и военнослужещите, които ще се включат в защитата на границата ни ", добави министър председателят.

По думите му при нужда ще се търси съдействието и взаимоотношението с европейската организация за гранична и брегова защита Frontex. " Всички служби, чиято съществена задача, е да подсигуряват националната сигурност, с цел да няма сюрпризирани, когато едно 15-годишно момче с филантропичен статут кара рейс с 47 незаконни мигранти ", посои Донев.

Той сподели още, че е обществена загадка, че трафикът на хора се прави през контрактувани и тествани пътни трасета.

" Възлагам на Министерство на вътрешните работи да прави непоколебим надзор и наблюдаване на пътищата, по които е известно, че се реализира незаконният трафик на мигранти. Голямата цел, за която работим от ден първи от встъпването си в служба, е присъединението на България към Шенгенското пространство ", акцентира министър председателят.

Той е безапелационен, че гибелта на служителите на реда от Бургас - Йордан Илиев и Атанас Градев, е в нарушените граници. Тези мъже на дълга възвърнаха компрометираната граница с цената на живота си. Съболезнования за фамилиите и околните им ", сподели в умозаключение Донев.

Министрите отдадоха респект към двамата служители на реда с минута безмълвие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР