Засилени ще бъдат проверките за нерегламентираните превози на пътници и

...
Засилени ще бъдат проверките за нерегламентираните превози на пътници и
Коментари Харесай

Засилен ще е контролът за нерегламентирани превози на пътници и товари по празниците

Засилени ще бъдат инспекциите за нерегламентираните транспорти на пасажери и товари по време на коледните и новогодишните празници . Това оповестиха от пресцентъра на ИА " Автомобилна администрация ".

Инспекциите стартират от на следващия ден . Те ще се реализират взаимно с Министерството на вътрешните работи и Национална агенция за приходите и ще се организират в разнообразни елементи на страната, както и по граничните пунктове, прецизират от Агенцията.

От началото на 2023 година до момента са открити 174 случая на нерегламентиран транспорт на пасажери и товари. От тях 75 са за леки коли, 6 на рейсове и 93 на товарни коли. На причинителите са формирани актове и са приложени насилствени административни ограничения. Предвидените наказания в Закона за автомобилните транспорти са санкция от 2000 лева и прекъсване от придвижване на транспортното средство за период до 12 месеца, посредством изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Припомняме, на взаимен брифинг на ОДМВР и ГДПБЗН стана ясно, че ще има засилени инспекции и  по време на студентския празник, най-много  в регионите на питейните и увеселителните заведения. Ще бъдат проверявани всеобщо водачи за шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.
 Откриха 58 нарушавания в столични заведения във връзка 8-ми декември
Откриха 58 нарушавания в столични заведения във връзка 8-ми декември

Проверките не престават в цялата страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР