Засилената офанзива на Русия в източната част на украинския регион

...
Засилената офанзива на Русия в източната част на украинския регион
Коментари Харесай

Руските действия в Донбас са "очевидна политика на геноцид": Зеленский

Засилената атака на Русия в източната част на украинския район Донбас отразява " явна политика на геноцид ", съобщи украинският президент Владимир Зеленский във вечерното си послание в четвъртък, съобщи CNN.

" Настоящото нахлуване на окупаторите в Донбас може да направи района ненаселен ", сподели Зеленскиx. " Те желаят да изгорят на клада Попасна, Бахмут, Лиман, Лисичанск и Северодонецк. Като Волноваха, като Мариупол. "

В градовете, ситуирани по-близо до съветската граница, като Донецк и Луганск, съветските сили " събират всички, които могат, с цел да запълнят местата на убитите и ранените от окупационния контингент ", споделя Зеленскиx.

 

" Всичко това, в това число депортирането на нашия народ и всеобщите убийства на цивилни жители, е явна политика на геноцид, провеждана от Русия. "

Зеленскиx съобщи, че оказването на напън върху Русия " е безусловно въпрос на избавяне на животи " и че всяко закъснение, спор или предложение за " усмиряване " на Русия води до " нови убити украинци " и нови закани за всички на континента.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР