Защо уволниха точно мен? Това се питат хиляди бивши служители

...
Защо уволниха точно мен? Това се питат хиляди бивши служители
Коментари Харесай

Как бях уволнен от Туитър: разказът на един бивш служител


Защо уволниха тъкмо мен? Това се питат хиляди някогашни чиновници на Туитър. Програмистът Емануел Корнет е един от тях. Той споделя по какъв начин е бил уволнен и каква подигравка е подарил на Мъск.

Логото на Туитър и Мъск

Ето по какъв начин протича: по време на работна среща в Туитър, провела се малко откакто Илон Мъск поема компанията, Емануел Корнет просто бива изхвърлен от електронната система. Това споделя някогашният чиновник на Туитър. Малко по-късно преносимият компютър, който употребява - благосъстоятелност на компанията - го отписва и от всички останали вътрешни стратегии. След единствено една минута устройството автоматизирано се изключва. След 20 минути по имейл идва и уведомлението за преустановяване на неговия контракт. " Бързината, с която всичко това се случви, беше изненадваща ", казва Корнет. " Много ефикасно ", разяснява той.

Корнет познава добре света на технологиите. Работил е за Гугъл в продължение на 15 години. През последната година и половина е програмист за Туитър в Сан Франциско.
Редакцията предлага
Уволнение без причина?

Корнет по този начин и не научава каква е причината за неочакваното му уволнение. В имейла, който е получил, не е посочена причина. " Мога единствено да злоупотребявам ", споделя той. Хиляди бяха освободени, а Емануел Корнет е измежду първите.

Програмистът има две теории за какво е бил уволнен толкоз бързо. " Написах дребна стратегия за чиновниците на Туитър, която оказва помощ за архивиране на значими вътрешни работни документи. " Той бил препратил програмата на сътрудниците си час преди преносимият компютър му да се изключи автоматизирано.

Второто му съмнение е, че е уволнен заради карикатурите, които е рисувал в свободното си време и публикувал в мрежата. На една от тях се вижда наследник аероплан с логото на компанията, който се е запалил и ще се разбие всеки миг. " Всички знаеха, че предстоят съкращения ", споделя Корнет. Той взема решение да подари на Мъск своя подигравка с неговото лице, надявайки се, че по този начин ще завоюва благосклонностите му и няма да бъде уволнен. 

Срещата с Илон Мъск

Корнет, а предприемачът получил карикатура в огромен формат. На нея Мъск е изобразен в магазин, а в ръцете му пада разрушеното на части лого на Туитър. Собственикът на магазина му споделя: " Който чупи - купи! " Новият началник на Туитър приел карикатурата, а някогашният чиновник споделя, че двамата са разговаряли сред 5 и 10 секунди.

Няколко дни по-късно Корнет бил уволнен. Сега той завежда дело. Защото не схваща повода за уволнението си и тъй като е бил уволнен в толкоз къс период без предизвестие.

Колективен иск против " Туитър " поради уволненията

Корнет и други някогашни чиновници завеждат групов иск. Те се базират на закон на щата Калифорния, предусещащ 60-дневен период за известяван преди освобождение от работа. Все още не е ясно дали делото ще бъде прегледано в съда. Бившият чиновник обаче не желае да се връща в Туитър. Казва и че не ги съди поради парите: " Съмнявам се, че в последна сметка от това ще излезе нещо кой знае какво. "

За програмиста въпросът е кардинален. Той подозира, че съкращенията в Туитър целят да деморализират засегнатите. Заради това той, дружно с юристите и останалите ненадейно уволнени, желаят да дадат образец: " Такива като Илон Мъск би трябвало да осъзнаят, че когато създадат нещо неприятно, хората отвръщат на удара. "

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР