Защо целият свят следи американските избори?На 8 ноември се проведоха

...
Защо целият свят следи американските избори?На 8 ноември се проведоха
Коментари Харесай

Пет възможни последствия от изборите в САЩ: Украйна може да остане с празни ръце, а синът на Байдън - да влезе в затвора

Защо целият свят следи американските избори?

На 8 ноември се организираха изборите за Конгрес на Съединени американски щати, към които е приковано вниманието на целия свят. Факт е, че техните резултати могат доста да повлияят на цялата международна политика. Първите резултати ще бъдат известни в сряда, само че цялостното броене на гласовете може да отнеме няколко дни.

KP.RU преглежда пет съществени вероятни последици от изборите за американския парламент.

1. Републиканците ще заемат най-малко едната или и двете камари на Конгреса. Анализаторите са съвсем сигурни, че Републиканската партия ще завоюва болшинство в Камарата на представителите (долната камара). Що се отнася до Сената (горната камара), където се организират избори за 35 от 100 мандата, там могат да завоюват както републиканците, по този начин и демократите. Като цяло прекосяването на Конгреса под контрола на републиканците (сега демократите имат болшинство и в двете камари) ще усложни съществено втората половина от президентския мандат на Джо Байдън. Вероятно конгресмените ще блокират доста от неговите решения.

2. Намаляване на помощта за Украйна. В изискванията на рекордна инфлация огромните разноски от бюджета на Съединени американски щати за военна и финансова помощ на Украйна към този момент провокират неодобрение измежду доста гласоподаватели. Редица републикански политици към този момент обявиха, че в случай че завоюват, парите ще бъдат харчени единствено за потребностите на самата Америка. В същото време демократите обмислят опцията още в този момент да отделят 50 милиарда $ за Украйна за цялата последваща година преди предаването на властта в Конгреса, с цел да не се връщат повече към този въпрос.

3. Делото против Хънтър Байдън. След като получиха болшинство в Конгреса, републиканците сигурно ще провеждат парламентарни чувания за сина на президента, който е упрекнат в корупция и немарливост (той загуби преносим компютър с компрометиращи доказателства за себе си и татко си при ремонта). В някои сюжети това следствие може даже да докара до импийчмънт на Джо Байдън.

4. Улична борба. Значителна част от последователите на републиканците към момента считат, че президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година са били „ откраднати “, т.е. преброяването на гласовете в интерес на Байдън е било манипулирано. Това докара до щурмуването на Капитолия, невиждано събитие в американската история. Ако в този момент изходът от изборите още веднъж е под подозрение, не са изключени нови всеобщи митинги в цяла Америка.

5. Завръщането на Тръмп. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент разгласи, че ще направи значимо известие на 15 ноември. Експертите не се съмняват, че той желае да изчака триумфалните за републиканците (сред които има доста негови поддръжници) избори за Конгрес и по-късно да разгласи, че се кандидатира за президент на изборите през 2024 година

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР