ЗАЩО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ЧОВЕК ИЗПОЛЗВА САМО 2-3 % ОТ МОЗЪКА СИ?

...
ЗАЩО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ЧОВЕК ИЗПОЛЗВА САМО 2-3 % ОТ МОЗЪКА СИ?
Коментари Харесай

Човекът е като водата: тече към ниското – МИРЗАКАРИМ НОРБЕКОВ

ЗАЩО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ЧОВЕК ИЗПОЛЗВА САМО 2-3 % ОТ МОЗЪКА СИ? ЗАЩОТО ЗА ЕДНОТО ПЛЮСКАНЕ И СПАНЕ ПОВЕЧЕ НЕ СА МУ НУЖНИ.

Кой е естествен човек? Какво значи норма?

Това са общоприети рамки на държание, основани за елементарно насочване в околния свят. Това е общ брой от общоизвестни обстоятелства и познания, внедрени във всяка средностатистическа глава.

Значи „ нормата ” е реализация на човешкия мързел: да не мислиш, да действаш като робот, да постъпваш като всички.

Когато един човек лъже, това се назовава „ неистина ”, когато различен повтаря лъжата му, това се назовава „ откъс ”. Когато всички повтарят лъжата, това се назовава „ общопризнат факт ”.

Когато лъжата се преподава в учебно заведение, а след това във ВУЗ-а, това се назовава „ висше обучение ”. Когато лъжата става всеобща, тя се назовава „ познание ”.

А какво е геният? От позиция на естествения човек той е анормален. Той мисли по друг метод, възприема света по друг метод, постъпва по друг метод. Геният е истински шизофреник, само че в осъществен тип.

А какво е шизофреникът? Той е болен човек.

Знаете ли, че Наполеон е бил епилептик? Достоевски е бил епилептик. Петър Първи е бил епилептик. Болни хора!

А какво е естественият здрав  човек от позиция на психиатрията? Това е човек, който с нищо не се отличава от мнознинството…

Но една Личност напълно трансформира съзнанието  на тълпата, на милионите хора.

А милионите хора се борят за място под слънцето  и се пробват да изядат Личността.

Съществуват градски маси, селски маси, трудещи се маси… в случай че кажа „ Достоевски маси ” – усещате ли парадокса? Или навалица от шекспировци? Шекспир не е маса, не е количество. Шекспир е качество!

Масата е грамадна навалица от безлични същества, която отхвърля всичко, което самата тя не знае и не умее. Кой ги помни тези естествени хора, кой ги помни тези части месо с паспорти?

Скъпи мои, светът е болница! Пияницата мисли, че пие като всички други. И е прав, тъй като е заобиколен от същите такива пияници. Подобието се стреми към сходното си и във всичко вижда сходното.

Интересите на еснафа напълно се сместват сред „ орбит ” и „ памперс ”.

Защо средностатистическият човек употребява единствено 2-3 % от мозъка си? Защото за едното плюскане и спане повече не са му нужни.

Еснафът си споделя за гениите: „ Не може да бъде! Не си го представям, значи няма такова нещо. ”

Човекът е като водата: тече към ниското.

Съществува понятието за „ Аз-а ” или „ егото ”. Около това „ его ” – не Наситният ни „ Аз ” се въртят всички ползи на петосетивниците. Около своето „ его ” петосетивникът гради собствен морал, свои закони и даже своя вяра.

Ако по рождение си измежду вълци, не е допустимо да станеш човек. Вие ще станете същият вълк, каквито са заобикалящите ви.

Ами геният? Той не е ли от същата глутница?

Да, несъмнено. Но при гения си споделя думата неговата естествена особеност, неговата заложба, която като вродена болест му диктува самостоятелни правила на играта, правила на живота. В това е вътрешният им вик.

У вас също го има този  вътрешен вик, този вътрешен блян. Има го у всекиго. Само че при вас той е по-слаб, в сравнение с у гения. Засега.

Този блян може да се развие!

Из „ Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или по какъв начин да прилапаме един милион решения ”

Инфо: https://chetilishte.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР