Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва

...
Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва
Коментари Харесай

ДПС се отрече от Илия Андонов, кандидата им от Ямбол, заплашил журналистка и семейството ѝ с убийство

Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва почтени хора, поставяйки живота им в риск, пита сътрудника ни Дани Атанасова

Движение за права и свободи се отхвърли от претендента за общински консултант в Ямбол Илия Андонов поради поредност от нарушавания. Ямболският предприемач облепил магазините си с плакати на претендент за кмет на Ямбол, който не е от партията, която го номинира за консултант. Това съгласно либералите е жестоко нарушаване на вътрешните правила в партията на Ахмед Доган, която в никакъв случай не приканва за преференциално гласоподаване.

Междувременно журналистката Дани Атанасова от Бургас заяви, че същият Илия Андонов е заплашил с ликвидиране нея и родителите ѝ. Репортерката от bTV сама показа историята във Facebook профила си.

Ето какво написа във Facebook Дани Атанасова:

" Днес аз и околните ми бяхме застрашени с ликвидиране и изнудвани от претендент за общински консултант на Движение за права и свободи в Ямбол. Разбира се, няма да укривам името му – Илия Андонов (шести поред в листата на Движение за права и свободи, б.ред.). Дали е обвързвано с работата ми - към момента не знам, дали е инцидентно - не мисля. Това, което знам, е, че часове наред родителите ми са заложници в личния си дом, заключени и затворени, до момента в който по вратите им блъскат и звънят всевъзможни мародери.

С две думи – една от тези ужасни истории, които не ти се има вяра, че в миналото ще преживееш… И която взех решение да опиша, тъй като би трябвало да знаем какво имаме против себе си.

Накратко - родителите ми се прибират през днешния ден следобяд и схващат от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже и са ги издирвали по име. Паралелно с това стартира и телефонен гнет - звънят им непознати номера и упорстват, че са откраднали кучето им, което незабавно би трябвало да върнат или да оставят на уречено място 5000 лв..

(разбира се, това с кучето е безспорна нелепост, и предтекст )

В същото време пред вратата ни не престават да идват хора, която звънят и блъскат, с цел да се разправят с тях. Излишно е да разказвам ужаса на майка ми и татко ми, подложени на сходен гнет в дома си…

Опитах се да приказвам с един от хората, които звъняха на родителите ми, да му кажа, че това с кучето е неистина, че никой не го е взел. Не ме изслуша. Започнаха обиди, закани за ликвидиране, по какъв начин ще ни довърши всички с „ по една лопата в главата „ ….жестока гнусота. Оставих мама и баща полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах тъжба в полицията. Въпросният господин Илия Андонов се оказа претендент за консултант от Движение за права и свободи, самозабравил се принудител над възрастни хора. Бил раздразнителен, бил пийнал, бил несъответстващ. Чул изгубеното си куче да лае тъкмо от нас и решил да влезе в къщи, да умори родителите ми, или да им вземе 5000 лв..

След четири часа в полицията, към момента не съм сигурна дали родителите ми са в сигурност, дали аз или по-точно работата ми не е причина за тази грозна, насилствена акция против фамилията ми.

Въпросите са много- от кое място и по какъв начин този господин, безусловно чужд за нас, откри имена, данни, телефонни номера и адрес на родителите ми? Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва почтени хора, поставяйки живота им в риск?

Отправените закани за ликвидиране имат ли тежест за въпросното действие, и кой дава гаранции, че ще спре, единствено тъй като е предизвестен от полицията?

Отговорите ще дойдат с времето, а в този момент се надявам само фамилията ми да преживее този потрес. Благодаря на всички, които ми помогнаха, имам същински другари! "

Няколко часа след обявата на Дани Атанасова от Движение за права и свободи в Ямбол разгласиха на Facebook страницата си известие, в което се споделя, че Илия Андонов към този момент не е част от общинската листа на Движение за права и свободи. " Причината е, че в магазини, благосъстоятелност на претендента, по сделка с кандидат- кмет на друга партия, Андонов е решил да облепи обектите си с рекламни материали. Движение за права и свободи в Ямбол има своя претендент за кмет и листа. Партията не толерира и преференциалния избор, което е другото нарушаване, което глобяваме. Молим, всички изказвания за осъществени непозволени дейности от наши и непознати претенденти да бъдат тествани от способените органи. Движение за права и свободи не е проверяващ орган и се надяваме прокуратурата да проверява всички кметове, общински съветници и претенденти за тези постове, с цел да се ръководи област Ямбол от неопетнени с закононарушения лица. Купуването и продаването на изборни гласове е закононарушение и Движение за права и свободи от през днешния ден ще сезира органите на реда за всеки опит да бъде платен гласа на ямболските жители! ", написа в страницата на Движение за права и свободи от Ямбол. 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР