Защо промяната в плана за управление на Пирин предизвика протести

...
Защо промяната в плана за управление на Пирин предизвика протести
Коментари Харесай

Лъчезар Танев: Задължително е да има втори лифт в Банско, чакането е неописуемо

Защо смяната в проекта за ръководство на Пирин провокира митинги и контрапротести? По тематиката дискутираха в предаването "Лице в лице " по БТВ природозащитникът Мария Кавлакова и спортният управител Лъчезар Танев.

Танев беше безапелационен, че е наложително да има втори кабинков въжен превоз. Чакането е неописуемо. Ако желаеме да имаме стопанска система, едно от перата, в които могат да се печелят пари, е туризмът, в частност зимният туризъм, означи той.

Според Кавлакова тематиката е била изместена. По думите й казусът е решението на Министерски съвет в точка 5, в която се споделя, че се позволява строителство, ремонт и реорганизация в 45% от парк "Пирин ". Това е нещото, което възмути мен и останалите. След това тематиката се измести към втората кабинка, съобщи тя.

Никой от нас не е бил срещу втори въжен превоз, тъй като такова желание не съществува, уточни Кавлакова. Никой не е казвал: "Ние желаеме да строим втори въжен превоз ". Няма импортирано такова нещо. Проектът излезе в този момент, по време на взетото решение не е имало, означи Кавлакова.

На този въжен превоз може да му се повиши потенциалът с 40%. От 10 година знаем, че има опашки и за какво не сме го създали, попита тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР