ЗАЩО ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА РАЗМОТАВА АЛО, БАНОВ СЪМ? Проверката не

...
ЗАЩО ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА РАЗМОТАВА АЛО, БАНОВ СЪМ? Проверката не
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

ЗАЩО ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА РАЗМОТАВА " АЛО, БАНОВ СЪМ "?
" Проверката не е завършила с краен акт, сега при нас няма материали ", разяснява пред " Сега " шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров. Той добави, че с проблема се занимава не ръководената от него прокуратура, а по-високата инстанция - Апелативна профилирана.
Коментар на Actualno.com : Семейство " Защо-защо "!

ЧИСЛАТА СОЧАТ НЕОСОБЕНО ВЕСЕЛА КАРТИНА ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ
3.23% е най-високата рентабилност на универсалните пенсионни фондове, които ръководят парите за втора пенсия на родените след 1959 година Четири от деветте фонда утежняват резултатите си от капиталовата си политика във връзка с вложените в тях средства, като най-ниската рентабилност е 0.38%. Дори доброволните фондове, които имат най-голяма независимост в вложенията си, не съумяват да надвишават 3.28% рентабилност, като при тях съвсем всички утежняват резултатите си.
Коментар на Actualno.com : Ама кой мисли за пенсия - работа, работа, работа!

ГЕШЕВ: НЯМА ДА съдебна експертиза ИЗВИНЯВАМ
Прочетох, че някой желае да се извиня. Не считам да се оправдавам на някой за това, че този някой няма възприятие за комизъм. А другояче, дай Боже, и мен по този начин да ме заплашват – че ще имам блестяща политическа кариера. Това разгласи Иван Гешев, който преди дни беше избран отново от Висшия правосъден съвет (ВСС) за основен прокурор, във връзка апела да се извини на арбитър Атанаска Дишева.
По време на съвещанието на Висш съдебен съвет за прегласуването на кандидатурата на Гешев Дишева се оплака пред сътрудниците си от Висш съдебен съвет, че претендентът за нов основен прокурор ѝ споделил: " Поздравявам ви, г-жо Дишева – пред Вас стои блестяща политическа кариера. От Вас ще излезе прелестен общински консултант ". Според арбитър Дишева това е отпратка към случилото се с някогашния ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов - припомнете си в този материал по какъв начин той напусна правосъдната система.
Коментар на Actualno.com : Точно по този начин би трябвало да се държи един основен прокурор!

ВЕЛЕВ ЗА БОЛНИЧНИТЕ: КОРЕКТНИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ, ЧОВЕК БОЛЕДУВА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА
" Според нас това предложение да се включат солидарно както работодателите, по този начин и служащите, с изключение на Национален осигурителен институт е положително и то е положително за хората, които в действителност са правилни и не злоупотребяват. Това не се схваща добре. Всички споделят, че човек като се разболее ще изгуби заплащане за един ден. Това е по този начин, единствено че този правилен човек ще завоюва във всички останали дни, че няма да дели създаденото от него с измамниците, тъй като те няма да получат заплащане в този ден и това е по-малкият плюс. По-големият плюс е, че ще се създаде доста повече и ще имат по-високи приходи хората, тъй като когато не се явяват неоснователно и ненадейно, освен това без предизвестие на работа, а отпътуват да прибират овощната градина или на дълъг уикенд в Гърция, то тогава доста сектори не могат да се пуснат, не могат да започват въобще в деня, бавят се поръчки или се създават некачествено, търпят се наказания – ето това още по-трудно се схваща ", сподели ръководителят на АИКБ.
Коментар на Actualno.com : А, ма то дори и веднъж не боледува, само че гадните медии всичко изопачават!

ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА БЮДЖЕТА НА Европейски Съюз ЗА 2020 ГОДИНА, НО С УСЛОВИЕ, ЧЕ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ УЧАСТВА
Основен акцент в бюджета е, че 21% или над 500 милиона евро ще бъдат заделени за битка с климатичните промени.
Коментар на Actualno.com : Борис Джонсън харесва това!

СТАТИСТИКАТА ОБОРИ ОЩЕ ЕДИН АРГУМЕНТ НА АИКБ ЗА БОЛНИЧНИТЕ
Основното нарастване на болничните листове не е в 3-дневните отсъствия на служащия, а в при тези за над 8 дни и до 3 месеца. Освен това от 2012 година до 2018г. растежът на болничните не е двоен, както обявиха от АИКБ, а е с 2,5 млн., не с 10 млн.
Коментар на Actualno.com : Абе нелепости, тая не е вярната статистика!

ЗАЩО МЛАДЕЖИТЕ Пожарна охрана ЦЯЛ СВЯТ ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ СЕКСА?
Близо 20% от „ милениалите “ (родени от края на 80-те до началото на 2000-те години) в развитите страни в никакъв случай не са правили секс. А тези, които въпреки всичко са завързали сантиментални връзки, вършат секс не по-често от четири пъти в месеца, до момента в който при поколението на техните родители този индикатор се е равнявал на шест.
Коментар на Actualno.com : Тук към този момент оставам безгласен... и изплашен!

ПРЕМИЕРЪТ: ЩЯХА ДА КАЖАТ " БОРИСОВ СИ ИЗБРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ", НЕ ИМ съдебна експертиза ХВАНАХ (ВИДЕО)
Виждате ли какъв брой са лицемерни, подли и в какъв капан желаеха да ме вкарат - аз да излъча претендент, да го изберат и по-късно да кажат: " Борисов си избра основния прокурор ", разяснява Борисов по време на ревизия на строителството на обхода на град Габрово.
Не им се хванах на клопката, добави още министър-председателят. Ние не избираме младоженка, избираме основен прокурор. Изцяло сме стъпили на професионалните качества и избора... С Христо Иванов по този начин променихме закона, че прокурорите да си избират прокурор, съдиите - съдии. Толкоз по тематиката, безапелационен бе още министър председателят.
Коментар на Actualno.com : Кандидат за основен прокурор излъчва министърът на правораздаването, само че карай, то е свирен мач. А с Христо Иванов какво писаха и какво в действителност излезе - е, припомнете си в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ДФЗ ДЕ ФАКТО ПРИЗНА, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ХВАНАТИ ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ТЪЩИ
Преди три дни уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " разгласява материал по какъв начин доста къщи за посетители де факто не са тествани от ДФЗ и известни лица, свързани с тях, не са застрашени от това да връщат пари. Дори в самия материал обаче " Биволъ " показва, че има 5-годишен мониторингов интервал, а точно отвън него ДФЗ не може да работи - това би могла да направи единствено прокуратурата и то не по причина несъблюдение на бизнес проект. Според ръководителя на ДФЗ Васил Грудев обаче, тъкмо интервалът 2013 - 2014 година е бил този, в който са ставали най-големите схеми.
Коментар на Actualno.com : Като си признаеш болката и ти олеква. От такива работи джобовете на данъкоплатците също олекват...

СИГНАЛ ЗАРАДИ ПЪТ ПРИ РУПИТЕ - СТРОИ съдебна експертиза В ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ, ОТ ПЕТРИЧ КАЗВАТ " ТУК ВСИЧКО Е ЗАЩИТЕНО "
Пред Нова телевизия и Българска национална телевизия от Община Петрич обясниха, че " тук всичко е предпазена зона ". Имало обаче кадастрална карта, съгласно която имало път – към Рупите. Искаме да урегулираме придвижването, тъй като колите минават откъдето си желаят и по този метод вредят повече на природата, споделиха от общината.
Коментар на Actualno.com : Ми да, веднъж не може да мине, ама-ха. И едно комплексче там не дават, не са хора тия хора!

СЛЕД СКАНДАЛ: ЖЕНАТА ДО БОЯН ПЕТРОВ ПОИСКА ДА съдебна експертиза СПРЕ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИМЕТО МУ
Според Радослава Ненова, време е да се разбере, че не следва разнообразни хора да се възползват от Боян.
Коментар на Actualno.com : Съвсем ли забравихме що е то почитание?

ДЪРЖАВАТА СИ ТЪРСИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЗА ЗАМЕНКИ ПРИ СТАНИШЕВ - ОЧЕРТАВАТ съдебна експертиза С ГОДИНИ
Изпращането на уведомителните писма до " бенефициентите ", облагодетелствали се от заменките, единствено по себе си е добра вест. Но то е единствено първа стъпка към събирането на парите. Писмата са нещо като покана към длъжниците непринудено да възстановят в бюджета дължимите суми. Те имат право да възразят - и против съответната сума, и против претенцията на страната. Това значи, че разногласията ще влязат в съда, а делата ще се точат с години. Има и различен огромен проблем - още до момента в който се търсеше оценител, тогавашният зам.-министър на земеделието Георги Костов сподели, че огромна част от компаниите, взели участие в заменките, са с нови притежатели.
Коментар на Actualno.com : Хубавите работи стават постепенно!

РОДИТЕЛИ ПРЕД КАМЕРА ЗА ОПИТА СИ СЪС ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ: ИМАХМЕ КЪСМЕТ
Едните нямат хирург, другите нямат ехограф – изобщо, родителите са в някаква безиходица. Всеки родител знае, че би трябвало да обиколи няколко лечебни заведения, а постоянно няма време. Това споделят Лора и Георги Стоилови, чиято дъщеричка е оживяла по знамение.
Коментар на Actualno.com : Обаче шансът едни го имат, други - не!

ЦАЦАРОВ СМЯТА " ДА СЪБУДИ " АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ
Той уточни, че ще предложи идея,с която да изясни смяната в работата на комисията, която възнамерява, а точно да я разсъни за деяние: " При всички случаи считам в самата идея да предложа напълно съответни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от положението, което се намира в този момент. Стремежът ми ще бъде за съответни и прагматични оферти. Може би ще ме попитате за оферти за промени в Закона, ще кажа по този начин - не е моя работа да предлагам промени в закона ", сподели още Цацаров.
Коментар на Actualno.com : Я, тя спала ли е? Ама нали Пламен Георгиев милиарди конфискува, от Цацаров значи трилиони да чакаме?

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ОТКАЗВАТ ДА ПЛАЩАТ БОЛНИЧНИТЕ, НАПУСКАТ ТРИСТРАНКАТА
Работодателите отхвърлят да не престават да заплащат първите 3 дни болнични и напущат Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), до момента в който въпросът не бъде решен. Това декларират от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Писмото е подписано от най-големите работодателски организации у нас – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.
Коментар на Actualno.com : Работодателите отхвърлят да заплащат заплати, служащите напущат!

СИМЕОНОВ: ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ МЕН СА НАМЕСА В ПРАВИЛАТА И РЕДА НА ПАРЛАМЕНТА
" Правото на група " Обединени патриоти " да има заместник-председател е неоспоримо. То е в съгласие с всички останали групи. Както Движение за права и свободи има заместник-председател, по този начин както Българска социалистическа партия и ГЕРБ имат, по този начин е редно и " Обединени патриоти " да имат. За мен това не е било самоцел. Виждате, че този пост четири месеца в действителност стои безработен. С решение на групата съм избран аз да заема този пост. Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има потребност от повишение на рейтинг. Това, че някой стачкува си е негово право. Това си е интервенция в разпоредбите и реда в Народното събрание. Все отново България е парламентарна република ", разяснява Симеонов.
Коментар на Actualno.com : Хм - хем интервенция, хем право - като има право на интервенция, за какво да няма интервенция и Симеонов да има правото да не е зам.-председател?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР