Защо и къде изчезна плажната ивица пред Международния дом на

...
Защо и къде изчезна плажната ивица пред Международния дом на
Коментари Харесай

Изчезна плажната ивица пред Дома на журналистите във Варна

Защо и къде изчезна плажната линия пред Международния дом на публицистите във Варна? Тази тематика разясниха Снежана Тодорова, ръководител на УС на Съюз на българските журналисти и Георги Калагларски, ръководител на Стопанската комисия към УС на Съюз на българските журналисти, с регионалния шеф на Варненска област Марио Смърков, оповестиха от организацията.

Без позволение от съответните институции е осъществено строителство на границата с парцела на Съюз на българските журналисти - Международния дом на публицистите. Насипът, изработен през пролетните месеци на 2021 година, стопира и променя естественото придвижване на наноси и пясък към плажната линия на дома. В резултат на това деяние съществуващата от десетки години плажна линия към този момент липсва. Водорасли, кал и мътни води вместо златист пясък.

Областният шеф показа, че персонално е направил инспекцията и е сюрпризиран от видяното. Той е подхванал всички възможни дейности и е адресирал своите условия към съответните институции.

Г-н Марио Смърков увери ръководителя на УС на Съюз на българските журналисти, че персонално ще следи развиването на обстановката и ще упорства за осъществяване на предписанията на Института по хидрология за унищожаване на новото нелегално оборудване, а като естествено следствие - възобновяване на плажната линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР