Защо денят започва така? В телефонен разговор с комисаря по политиката

...
Защо денят започва така?
В телефонен разговор с комисаря по политиката
Коментари Харесай

Podcast анкета: Санкции за родители при лоша дисциплина на детето в училище. Да или не?

Защо денят стартира по този начин?

В телефонен диалог с комисаря по политиката на разширение на Европейския съюз президентът Румен Радев е оповестил, че е извънредно време институциите в Република Северна Македония да противодействат дейно на насилието против българите. Държавният глава акцентира, че зачестилите случаи на експанзия против българите в югозападната ни съседка изискват безапелационен институционален отговор и опитите за омаловажаването им не е в полза на двустранните връзки и европейската вероятност на Северна Македония. Бездействието и неналичието на санкции подтикват закононарушенията от ненавист, е допълнил още той.

Наказателна процедура против България поради 25-те стотинки помощ за горивата стартира Брюксел. Мярката действаше от юли до края на предходната година. Еврокомисията счита, че страната ни е въвела мярка, която опонира на наредбите за вътрешния пазар. Схемата за отплата, която води до понижение на цените на бензина и дизела, е единствено за притежатели на транспортни средства, регистрирани в България. Това, че не се ползва за коли, които са с регистрация отвън страната, се прави оценка като мощно дискриминационно и непропорционално.

Реал Мадрид добави полуфиналите в Купата на краля в Испания след поврат и победа с 3:1 против градския противник Атлетико в последния четвъртфинален дуел. Останалите отбори в тази фаза са Атлетик, Барселона и Осасуна. На " Сантиаго Бернабеу " домакините изостанаха още в 19-ата минута, когато Алваро Морато засече центриране на Молина и даде преднина на гостите. През второто полувреме бразилската запаса Родриго изравни, отбелязвайки за 1:1 десетина минути преди края и по този начин срещата влезе в продължения.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

 

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Англия е обхваната от доста студено време и енергийната система на страната стартира да изпитва дефицит поради високото ползване. За да не се стигне до всеобщо прекъсване на тока, два следващи дни действаше спешен проект, съгласно който на семействата се плащаше, в случай че изключат електроуредите си в пикови часове на ползване. Поради ниските температури бе дадено, че хората ще могат да получат до 20 паунда отстъпка по месечните си такси за ток и газ, в случай че понижат потреблението на сила с над 20%.

А какво ще кажете за това?

В учебно заведение да се вкара оценка за дисциплината, която да въздейства при образуването на бала при кандидатстване, както и да се насърчават партниращите родители. За това упорстват от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". Те оферират още да се облекчи процедурата по налагане на наказания на недисциплинираните възпитаници. Гицка Харизанова, дълготраен учител по български език в Русе, споделя пред Българска национална телевизия, че с изключение на оценка за държанието на учениците, би трябвало да има и наказания към незадоволително ангажираните родители. Тя напомня за фрапиращи случаи на възпитаници, които се държат надменно и се считат за недосегаеми.

Ето за какво ви питаме:



Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР