Защо да е най-тежката кампания? Никой не се е родил

...
Защо да е най-тежката кампания? Никой не се е родил
Коментари Харесай

Борисов се подготвя срещу Костинброд 2, не трябвало да влизаме в ЕС заради съдебната система

Защо да е най-тежката акция? Никой не се е родил министър председател, министър или народен представител . Това е филтриране - колкото би трябвало, ще продължава. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява положението на партията си ГЕРБ, който видя в абсурда " Апартаментгейт ".
На пряк въпрос има ли информация, че се готви " Костинброд 2 ", отговорът беше, че Българска социалистическа партия няма различен късмет: " В учебника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) написа, че най-хубавият метод да унищожиш даден човек е да подбереш избрани истини и да ги съчетаеш по избран метод ". Имаме сигнал, в четвъртък-петък ще се готвим за реакция , акцентира Борисов пред bTV. Видяхте и в Австрия, даде още един образец министър-председателят, който на припомнянето, че там всички са подали оставка, отвърна, че и тук са подадени оставки. Няма за какво в този момент да депозирам оставка , посочи Борисов.
" Моят синковец има една къща за посетители, колежката от другата страна – три, единствено че не им пука ", разяснява министър председателят. Нашият ще си заплати, те не, добави водачът на ГЕРБ. " Сигурен съм, че няма на кой да му мине да си купи къща за посетители или апартамент ", сподели още министър председателят. " Моята борба не е да си връщам партията от някой, тъй като съм я основал. Въпросът е по какъв начин да продължи ГЕРБ без мен ", съобщи Борисов, който сподели, че откакто му приключи мандата, щял да се върне в ГЕРБ и да я приготвя за тази задача. На въпрос дали вижда собствен правоприемник, отговорът беше: " Има момчета и девойки, които са доста положителни. Ако кажа в този момент някое име, те ще се избият ". А по адрес на Цветанов сподели: " Днес си звезда, на следващия ден си запаса ".
Попитана дали се тормози от мръсна игра, Мария Габриел отвърна, че не се тормози. Европейските институции ще наблюдават какво става във всяка една страна и нека това не постави тежък щемпел върху кохезионната политика, върху еврофондовете, предизвести тя.
Габриел разяснява, че по докладвани случаи на измами с еврофондове ние сме пред Холандия да вземем за пример. Тя обаче не разяснява дали това се дължи на липса на сигнали или на отвращение и боязън да се подават сигнали поради съмнение в правосъдната система.
Относно инспекциите на офшорни сметки и съответно за така наречен къща в Барселона, водачът на ГЕРБ сподели следното: " В Банкя демонстрират една къща, която е на Емо Кюлев и пишат, че е моя, в Барселона демонстрират една къща на Сашо Чаушев и споделят, че е моя ". И уточни единствено " Ипон " като своя благосъстоятелност, добавяйки, че в никакъв случай не е взел участие в приватизация на външнотърговски сдружения. Нямам парцел в Барселона – " имам къща в Банкя, там съм живял, там ще си умра ". Той посочи, че прокуратурата му е направила цялостна инспекция и в случай че желае, да я разгласи .
Същевременно Борисов дефинира като " груба неточност " приемането ни в Европейски Съюз без правосъдната ни система да е била " отработена ". И по отношение на Шенген министър председателят уточни, че има " държави-егоисти ", тъй като Гърция не се справяла с мигрантите, а при липса на граници ще има направления и през България – на идващи от Гърция. Борисов се разгласи и срещу нарастването с 10 000 души на " Фронтекс ", тъй като това били хора, които не познавали границите и не разяснява дали по-силната роля на " Фронтекс " ще пречи повече на образуването на канали за трафик на хора . А Мария Габриел акцентира, че е доста значимо проевропейските групи да запазят болшинство в Европейския парламент.
България е една от трите държави-инициатори да има Европейска прокуратура, обявиха в един глас Борисов и Габриел. Премиерът незабавно мина и на тематиката " нов основен прокурор " и повтори, че не е редно президентът да вика на съвещания хора от правосъдната власт. Огнян Герджиков също събираше ръководителите на службите и в правосъдната система. " Когато Българска социалистическа партия са съдници, " Белене " отеснява ", акцентира Борисов.
За АЕЦ " Белене " водачът на ГЕРБ изрази вяра нещата да приключат до юни, като изброи всички енергийни планове (хъб " Балкан ", " Турски поток ", интерконекторите) и вярата си те да се осъществят. Мария Габриел пък съобщи, че глобите против Русия са неприятни за всички.
По въпроса с харченето на остатъци от бюджета и обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Борисов изброи, че всичко било отишло за хората, без да пропуща в изброяването автомагистралите, църквите, манастирите. И увери, че има надзор при градежа на автомагистрали, като акцентира по какъв начин " сме ремонтирали пътища на 30-40 години ".
Чисто логистично може би Европейски Съюз ще прави нещо за европейска войска, само че обща европейска войска няма да има, уверен е министър-председателят.
Борисов показа, че чак през днешния ден схванал, че водещият претендент на ГЕРБ за Европейския парламент Мария Габриел има рожден ден. За мен Мария Габриел и Ева Майдел съм ги изпратил като Неделчева и Паунова, аз си почитам българската фамилия, добави министър председателят, който сподели и, че не знае за кончината на българския апипинист Иван Томов. Той не пропусна да се заяде с Антон Хекимян, че на таблета му стоят единствено в. " Сега " и в. " Дума ". ГЕРБ е единствената партия, която не се е появявала поради избори и е единствената, която се е появила от локалните структури, сподели и Габриел.
За край Борисов сподели, че Корнелия Нинова и Елена Йончева " ще приказват измислици " и че в никакъв случай не си е разрешавал да споделя, че Българска социалистическа партия изчезва, въпреки че " толкоз пъти ги е съдирал от пердах ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР