Защитникът на ЦСКА-Сф Петър Занев, който бе капитан на България

...
Защитникът на ЦСКА-Сф Петър Занев, който бе капитан на България
Коментари Харесай

Занев очаква да сдаде лентата

Защитникът на ЦСКА-Сф Петър Занев, който бе капитан на България при домакинската загуба с 0:1 от Беларус, разгласи, че не чака да остане на поста с оглед диалозите с Ивелин Попов да се върне за баража с Унгария, както посочи селекционерът Георги Дерменджиев.

" Не е казано, че аз ще съм капитан на националния тим. Има доста опитни момчета. Ивелин Попов е умел футболист, липсва на тима. Има доста време да се подготвим за Унгария. Има много неща, над които да работим. Мачът с Унгария ще е друг. Не мисля, че ще оставяме толкоз празни пространства, ще сме по-компактни. Да се надяваме, че стадионът ще се изпълни. Както постоянно, упованията към нас са огромни. Аз чаках теренът да е валиран и тревата - полята, само че теренът беше твърд”, съобщи 34-годишният защитник, играл повече от 10 години в чужбина.

“Повечето от момчетата са млади. Този мач би трябвало да свери часовниците на доста от нас. Трябва доста работа. Владеехме топката, само че ни липсваха завършващият пас и удар. Вкараха ни гол след безразсъден рикошет, а през второто полувреме техните обстановки пристигнаха от наши неточности. Младите би трябвало да са изцяло спокойни. Опитните ще вземем напрежението върху себе си и каквото и да стане, ние ще поемем вината”, приключи ветеранът.

" Имахме много удари, в това число и гредата, просто нямахме късмет пред гола. Разчитаме да има почитатели против Унгария. Стискаме палци, с цел да спечелим баража. Разследването на БФС ли? Има органи, може да питате тях до каква степен е стигнало следствието ", сподели пък вицепрезидентът на БФС в оставка Атанас Фурнаджиев.

" Въпреки загубата, има мотив за оптимизъм, тъй като създадохме доста положения. 2-3 бяха доста чисти. Техният гол е плод на шанс. Смятам, че ги надиграхме. Доста футболисти, които са съществени, не играха през днешния ден. Тази контрола не може да е меродавна. След месец нека оставим всичко от себе си на терена. Днес не беше нашият ден. Тепърва стартира сезонът и сме изиграли едвам 2 мача във вътрешното състезание. Както физически, по този начин и душевен, ще изглеждаме по-добре против Унгария. Винаги е особено, когато чуеш химна. Радвам се, че въпреки и късно дебютирах с националния тим ", съобщи Димитър Илиев, който бе титуляр в дебюта си за " лъвовете ". Футболист №1 за 2019 година облече за първи път националния екип на 31 години.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР