Защитникът на италианския национален отбор Джорджо Киелини заяви, че отборът

...
Защитникът на италианския национален отбор Джорджо Киелини заяви, че отборът
Коментари Харесай

Киелини: Когато Манчини ни каза, че трябва да мислим за титлата на Евро 2020, помислих, че е луд

Защитникът на италианския народен тим Джорджо Киелини съобщи, че тимът сбъдва една огромна фантазия на UEFA EURO 2020. Капитанът на „ адзурите “ разкри, че селекционерът Роберто Манчини непрекъснато е „ набивал тази фантазия “ в главите на футболистите през последните три години. Първоначално Киелини го е мислил за вманиачен, само че в този момент радикално е трансформирал мнението си.

„ Сбъдваме фантазия, която култивирахме през последните три години, в които селекционерът ни я набиваше в главите, до момента в който тя стана действителност. Когато ни сподели, че би трябвало да мислим за купата на Евро 2020, помислих, че е вманиачен, само че ето, че към този момент сме на един сантиметър от трофея “, съобщи Киелини.

Защитникът разкри още, че е сюрпризиран от ранното отпадане на Франция, които съгласно него са били огромният любимец в шампионата.

„ Мислехме, че ще срещнем Франция, а не Испания на 1/2-финала. Те бяха огромният любимец, защото имат класа и опит. Смятах, че Франция е едно равнище над останалите, тъй че си представях, че пътят ни до финала ще бъде Белгия, Франция, Англия. Още първоначално знаех, че Англия е сериозен претендент за купата. Те имат класа и физическа мощ, а също така са добре проведени като тим. Може да не си проличава с просто око, само че те са сложен за побеждаване противник. Те бяха на 1/2-финала на Световното състезание. Лесно бе да се допусна, че ще стигнат до финала на Евро 2020, защото играха шест от седемте си мача на собствен терен “, продължи футболистът на Ювентус.

Накрая той показа и какви са упованията му от конфликта с нападател като Хари Кейн.

„ Кейн е нападател, който постоянно съм харесвал. Помня един от първите му мачове за националния тим в Торино и още тогава направи мощно усещане. Имах шанса да играя против Тотнъм, тъй че го познавам добре. Но Англия не е единствено Кейн. Те имат невероятни футболисти и по двете крила. Те могат да завоюват Европейското даже и с запасите си. Вчера от пейката влязоха Джак Грийлиш, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Доминик Калвърт-Люин и Фил Фодън. Очаквам да стане величествен мач. Никой от противниците не е изплашен и ние се почитаме взаимно “, приключи ветеранът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР