Защитникът Матс Хумелс ще удължи договора си Борусия (Дортмунд) с

...
Защитникът Матс Хумелс ще удължи договора си Борусия (Дортмунд) с
Коментари Харесай

Официално: Матс Хумелс продължи договора си с Борусия

Защитникът Матс Хумелс ще удължи контракта си Борусия (Дортмунд) с още една година, оповестиха от клуба.

“Много съм благополучен, че Матс Хумелс остава в Борусия (Дортмунд) за още една година. Той се разпознава доста с нашия клуб. Борусия и Матс просто си наподобяват “, сподели изпълнителният шеф на клуба Ханс-Йоахим Вацке.

Матс Хумелс минава в Борусия (Дортмунд) от родния си Байерн (Мюнхен) през сезон 2007/08. Той е изиграл 468 от своите 586 клубни мача с черно-жълтата фланелка, като в интервала 2016-2019 година отива при баварците, след което още веднъж се завръща в Дортмунд. С клуба той завоюва Бундеслигата през 2011 и 2012 година и Купата на Германия през 2012 и 2021 година Като състезател на Борусия (Дортмунд) той стана международен първенец с националния тим през 2014 година

“Много е добре, че Матс, с неговия опит и лидерска мощ, към момента ще бъде разполагаем на нашия млад тим през идващия сезон. Той е доста, доста значим състезател за този тим, тъй като им дава доста от лидерските си качества “, споделя спортният шеф Себастиан Кел.

Дори на 34-годишна възраст Хумелс към момента е един от най-хубавите реализатори. През сегашния сезон той има 29 мача в Бундеслигата, четири за Купата на Германия и четири в Шампионската лига.

“Всеки знае какъв брой доста се развличам, до момента в който играя на “Сигнал Идуна Парк ” с нашите невероятни почитатели. Не взех решението леко. Това беше дълъг развой на разискване. Сега, в края на сезона, мога да кажа: в действителност съм в въодушевление за още една година “, споделя Хумелс. Но и акцентира: “Отсега нататък фокусът още веднъж е върху мача против Майнц в събота. Предстоят ни още 90 напрегнати минути. След това се надяваме да отпразнуваме нещо огромно дружно ”.

Ако Борусия (Дортмунд) завоюва купата, Матс Хумелс ще се причисли към петимата играчи, които са печелили  три пъти с тима шампионата на Германия  Досега това са: Хелмут " Йокел " Брахт,  Вилхелм " Вили " Бургсмюлер (и двамата 1956, 1957, 1963), Ларс Рикен, Щефан Ройтер (и двамата 1995, 1996, 2002) и Себастиан Кел (2002, 2011, 2012).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР