Защитникът Леонардо Бонучи се завърна в Ювентус след един противоречив

...
Защитникът Леонардо Бонучи се завърна в Ювентус след един противоречив
Коментари Харесай

Бонучи се завърна в Ювентус и призна: Милан беше грешка!

 Леонардо Бонучи желае да напусне Милан
Защитникът Леонардо Бонучи се завърна в Ювентус след един спорен сезон в Милан и обществено призна, че е взел неверно решение да си тръгне от Торино.

Лео се скара с треньора Макс Алегри по време на финала на Шампионската лига и избра най-лесният вид - да си тръгне. Защитникът имаше разновидности да продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, Челси и Манчестър Сити, само че избра да остане в Италия по фамилни аргументи.

За незапознатите - Бонучи се грижи за болно дете и по тази причина не желае да напуща родината си. Така той избира много съмнителния план на Милан, където му дават капитанската лента. Сезонът му стана обект на смешки от страна на почитателите на Ювентус, а за малко време Бонучи се трансформира в сянка на себе си.

Първите индикации, че Лео не е благополучен в Милано се появиха още през декември, а при започване на 2018 година той към този момент е потърсил противоположния път към Ювентус. Бонучи се завръща в Торино като част от мегасделката с Милан, съгласно която в Милано отива 24-годишният бранител Матия Калдара, а нападателят Гонсало Игуаин ще играе чартърен. Сделката е добра за торинци.

Преди година те получиха 42 милиона евро за Бонучи, а в този момент си го връщат без пари. Според Transfermarkt цената на Калдара сега е единствено 25 милиона евро. Остава да разберем реакцията на почитателите на " Старата госпожа ". Според анкети множеството са срещу връщането му, защото го смятат за изменник.

Треньорът Алегри опита да смъкна недоверието като съобщи, че всичко посред им към този момент е изгладено. От клуба предложиха почтени условия на някогашния си състезател - контракт за 4 години и заплата от 5,5 милиона евро. Целта е ясно - успех в Шампионската лига.

С привличането на Кристиано Роналдо офанзивата наподобява убийствена, а с Лео в отбрана вратата на Войчех Шчесни ще стане още по-непристъпна. С времето почитателите на Ювентус ще простят на Бонучи, който този път избра по-трудното, само че вярно решение, да се завърне вкъщи в Торино.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР