Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Джокович се класира за полуфиналите на турнира Мастърс в Синсинати

Защитаващият купата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите " Мастърс " в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6,06 милиона $. Водачът в международната класация надви над французина Люка Пуй със 7:6(2), 6:1 за 86 минути.

Първият сет мина без пробиви, само че в тайбрека Джокович поведе с 6:1 точки и нямаше особени проблеми да стигне до триумфа. Във втората част белградчанинът беше безапелационен и даде единствено гейм на противника си, с което се приближи на още две победи от 34-ата си купа в сериите " Мастърс ", която ще го приближи единствено на една от рекордьора Рафаел Надал (Испания), който реши да пропусне конкуренцията в Синсинати през този сезон.

Следващият противник на Джокович ще бъде руснакът Даниил Медведев, който се стреми към втори следващ край във веригата след предходната седмица в Монреал. Медведев, който е осми в международната класация сега, отстрани миналия през квалификациите собствен съотечественик Андрей Рубльов с безапелационното 6:2, 6:3 за малко повече от час.

В другия полуфинал Ришар Гаске от Франция ще се изправи против номер 16 Давид Гофен от Белгия. Бившият номер 7 в класацията на АТП Гаске в профил 11-ия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:6(2), 3:6, 6:2 след съвсем два часа и четвърт на корта, като доближи първо класиране на полуфинал в сериите " Мастърс " от Маями напролет на 2013 година.

Гаске, който пропусна първите шест месеца от сезона поради интервенция на бедрото през януари, пласира 38 печеливши удара в дуела. Въпреки провалянето, от понеделник 31-годишният Баутиста Агут ще влезе в топ 10 на международната класация за първи път в кариерата си. Гофен пък се класира за полуфиналите без игра след отричане на съперника му Йошихито Нишиока (Япония) поради вирусно заболяване.  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР