Защитата обжалва постоянната мярка „задържане под стража“ за Господин Динев,

...
Защитата обжалва постоянната мярка „задържане под стража“ за Господин Динев,
Коментари Харесай

Обирджията на банкомата в Сапарева баня обжалва ареста си

Защитата апелира непрекъснатата мярка „задържане под стража“ за Господин Динев, единствения арестуван след обира на банкомат в Сапарева баня, наложена му от районния съд в Дупница. На 22 ноември Кюстендилският областен съд ще прегледа жалбата – съвещанието евентуално ще е при закрити врата, заяви.

Господин Динев, който по мнения в Дупница, е шеф на заведение в Перник, е упрекнат за присъединяване, като помощник във взривяването на банкомата в центъра на Сапарева баня през нощта против 9 ноември. Тогава причинителите Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов съумяха да се укрият, макар полицейската обсада на региона при село Боснек, в която участваха 250 служители на реда, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета.

Те и до момента са в неопределеност и са оповестени за общонационално търсене. Динев съзнателно улеснил незаконно лишаване на непозната движима движимост. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади “ и осигурявал безпрепятственото напредване на различен лек автомобил – марка „БМВ Х5 “, с който било осъществено незаконното действие. Чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство бил лишен сейф, съдържащ касета с 9 000 лв., оповестиха от прокуратурата. На съвещанието на дупнишкия съд по мярката му за неотклонение Динев не дал уточнения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР