Защитата на Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент, поиска

...
Защитата на Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент, поиска
Коментари Харесай

Защитата на Ева Кайли настоява тя да бъде освободена с гривна за проследяване

Защитата на Ева Кайли, някогашен заместник-председател на Европейския парламент, изиска през днешния ден обвинената в корупция да бъде освободена с електронна гривна за следене, оповестиха медии в Белгия. Съд в Брюксел гледа през днешния ден мярката за неотклонение на Кайли, която бе лишена от независимост по-рано този месец, откакто в нейното жилище и в куфар на татко й бяха открити близо един милион евро в брой, напомни Българска телеграфна агенция.

Според отбраната по случая се следи невиждано приключване на информация от следствието, в това число от самопризнанията на арестуваните, измежду които е и сътрудникът на Кайли, Франческо Джорджи. Статии в локални медии се базират на протоколи от разпитите, съгласно които Кайли и Джорджи са признали, че са боравили с пари, получени от корупция в интерес на Катар и Мароко.

Защитата на Кайли отбелязва, че тя отхвърля съпричастие в корупционни дейности. Допълва се, че белгийската прокуратура разгласи тази седмица за почнала инспекция за приключването на информация по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР