Защита на гроздето от оси – полезни съвети Когато гроздето

...
Защита на гроздето от оси – полезни съвети Когато гроздето
Коментари Харесай

Защита на гроздето от оси. Какво трябва да направите?

Защита на гроздето от оси – потребни препоръки

Когато гроздето стартира да узрява, в близост се разнася сладостен мирис. Злите вредители по гроздето – осите – се стичат по тази миризма. Тези инсекти имат мощни челюсти, с които бързо изяждат вътрешността от сладкто грозде, оставяйки единствено кожи, висящи на чепките. Рояк оси може да унищожи цялата гроздова годишна продукция, в случай че не бъдат подхванати навременни ограничения за надзор на тези вредители.

Защита на гроздето от рояка оси
1. Всички селскостопански здания би трябвало да бъдат деликатно инспектирани и гнездата на осите да бъдат унищожени. Безопасно е да правите това през нощта, когато осите са сънливи. Дихлорвосът се пръска вътре в гнездото, след което смаяните инсекти се слагат в торба и се връзват компактно или незабавно се хвърлят в огъня.

2. Можете да окачите велкро или лепкави клопки в лозето, които се продават в магазините под формата на дребни къщички. Сложете ароматно парче плод, което притегля осите.

3. Лепилото за гризачи също може да е уместно. Намазва се върху части шперплат и се подрежда до лозето. Лепилото би трябвало да се актуализира понякога.

4. Гроздето може да бъде предпазено със зеленчукова мрежа.

5. От нарязани пластмасови бутилки на половина можете да извършите клопки в лозето с течна примамка от сладостен компот или конфитюр и инсектицид. Необходимо е непрекъснато да добавяте примамка и да премахвате мъртвите инсекти.

Вижте още: Жълтият кантарион облекчава признаците на менопауза

Безспорно най-простото решение е да се третира лозето с инсектициди, само че по време на узряването на плодовете не е желателно да се употребяват химикали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР