Зашеметяващо изображение на млада полярна мечка, носеща се да спи

...
Зашеметяващо изображение на млада полярна мечка, носеща се да спи
Коментари Харесай

Кой спечели „Избор на публиката“ за фотограф на дивата природа на годината

Зашеметяващо изображение на млада полярна мечка, носеща се да спи върху айсберг, от английския фен фотограф Нима Сарихани, завоюва премията наградата „ Избор на публиката “ за фотограф на дивата природа на годината на

25-те изображения в конкуренцията за тазгодишната премия „ Избор на публиката “ за фотограф на дивата природа на годината получиха рекорден брой гласове с над 75 000 фенове на фотографията на дивата природа и природата от цялостен ​​свят, които гласоподаваха за установяване на английския фен фотограф Нима Сарихани за тазгодишния победител.

Директорът на Природонаучния музей доктор Дъглас Гър споделя: „ Спиращият дъха и покъртителен облик на Нима ни разрешава да забележим хубостта и крехкостта на нашата планета. Неговият дразнещ размисъл облик е блестящо увещание за интегралната връзка сред едно животно и неговото местообитание и служи като образно показване на пагубните въздействия от стоплянето на климата и загубата на местообитания.

Сарихани направил изображението след три дни търсене на полярни мечки през гъста мъгла край норвежкия архипелаг Свалбард.

Феновете на фотографията на дивата природа и природата от цялостен ​​свят бяха поканени да гласоподават от къс лист от 25 изображения.

Четирима други изключителни финалисти бяха „ високо оценени “.

„ Щастливата костенурка “ от Цахи Финкелщайн, завладяващо взаимоотношение сред Балканска блатна костенурка и северно ослепително водно конче

Tzahi Finkelstein/ Wildlife Photographer of the Year

Мърморене на скорци “ от Даниел Денцеску

Daniel Dencescu Wildlife Photographer of the Year

Даниел Денческу прекарва часове след скорците из града и предградията на Рим, Италия. Най-накрая, в безоблачния зимен ден, ятото се завъртя във формата на гигантска птица.

Споделено родителство, от Марк Бойд

Mark Boyd/ Wildlife Photographer of the Year

Две лъвици отглеждат дребни в Масай Мара, Кения

Лунна медуза, до момента в който Aurora Borealis свети от горната страна

Подслонявайки оборудването си в собственоръчно направен водоустойчив корпус, Аудун Рикардсен употребява личната си система за контролиране на фокуса и блендата по време на една експозиция, до момента в който лунните медузи гъмжаха в хладните есенни води на фиорд край Тромсьо, в Северна Норвегия, осветлен от Северно Сияние.

Фотограф на дивата природа на годината хвърля светлина върху вдъхновяващи и въздействащи истории от естествения свят, с цел да сътвори бранители на планетата. Годишният конкурс за фенове и професионални фотографи от всички възрасти от цялостен ​​свят употребява неповторимата прочувствена мощ на фотографията, с цел да свърже хората с природата. Изображенията, включени в шестдесетия конкурс, сега се правят оценка от интернационална комисия от специалисти. Победителите ще бъдат оповестени на идната годишна гала по награждаването, която ще се организира в Южен Кенсингтън през октомври 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР