Засегнатите туристи от фалита на туроператора Томас Кук и дъщерните

...
Засегнатите туристи от фалита на туроператора Томас Кук и дъщерните
Коментари Харесай

Наш туроператор извозва туристите на „Томас Кук” за своя сметка

Засегнатите туристи от банкрута на туроператора „ Томас Кук ” и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, представител на компанията у нас. Това сподели шефът на компанията Христо Гълбачев пред БТВ.
Общо 3950 са туристите на „ Томас Кук” в България сега. Вчера е извозена огромна част от тях. Хотелите, в които сега са настанени туристи на „ Томас Кук”, са 33 в Слънчев бряг и 21 във Варна. „ Вчера взехме решение, че ние ще извозим туристите за сметка на „ Астрал Холидейз” и ще си претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата”, разяснява Гълбачев.

По думите му загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Гълбачев помоли всички наранени по веригата да проявят схващане в този миг и самообладание, до момента в който дължимото не бъде изплатено. Той отхвърли в България да са знаели авансово за гръмкия банкрут.„ Нямахме по-рано предварителна информация и преди тъкмо по-малко от един месец имаше публично известие от Питър Фанкхаузер, че сега договарянията с китайския им вложител и с някои други са извънредно положителни и че „ Томас Кук” продължава”, разяснява Гълбачев.

„ Най-важното е клиентите да продължат да има вяра в нашата комерсиална марка. Ние сме един от най-старите туроператори в България. И най-важното е нашите сътрудници да проявят разбиране”, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР