Засега в България няма потвърден случай на починал след ваксинация.

...
Засега в България няма потвърден случай на починал след ваксинация.
Коментари Харесай

Според Богдан Кирилов у нас няма случай на починал след ваксинация

Засега в България няма доказан случай на умрял след имунизация. Това сподели шефът на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов в изявление за Българска национална телевизия.
Припомняме, че през вчерашния ден (11 януари) министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов разгласи, че от ваксина, друга от тази на AstraZeneca, преди повече от месец у нас е случай няколко дни след слагане на доза. " Няма обаче потвърдена връзка сред двете събития ", сподели той. Не е ясно от кое място идва разминаването сред двамата,
Днес Кирилов уточни, че се надява в най-скоро време да стартира и използването на 4-тата ваксина,.
" До момента се пази втората доза от РНК имунизациите и втората доза на всеки е обезпечена. За имунизацията, за която има отдалечено слагане на втора доза, на този стадий се слагат всички налични, само че в даден миг това ще бъде прекъснато, с цел да може да се подсигурява слагането на втора доза ваксина ", добави Кирилов.
" От един миг нататък обаче този развой ще бъде прекратен, с цел да се подсигурява, че всеки ще получи и двете дози ", сподели специалистът.
" До през днешния ден здравните управляващи са получили към 840 известия за нежелани реакции след сложена ваксина ", заяви той. Това е под 3 на 1000 сложени ваксини като съвсем всички недоволства са разказани в късата характерност на съответната ваксина.
По данни от осведомителния портал към днешна дата са сложени 324 446 ваксини от трите, позволени в България, типа.
Още: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР