Засега не е ясно дали Петьо Иванов ще оглави борда

...
Засега не е ясно дали Петьо Иванов ще оглави борда
Коментари Харесай

Назначение от времето на Орешарски излиза от борда на "Булгаргаз"

Засега не е ясно дали Петьо Иванов ще оглави борда да " Булгаргаз " или ще остане единствено негов член

© Анелия Николова Още по тематиката
България ще търси съглашение по газовото дело на Европейска комисия против БЕХ

Заради нарушение на антимонополното законодателство оптималната санкция може да бъде 330 млн. евро
19 юли 2018
Пътят към пъкъла е застлан с положителни назначения

Делян Добрев имаше сполучлива кариера в бранш, където неуспехът е елементарен и нормално се мери с милиарди
6 окт 2017
Кадри с поддръжка

Връщането на Жаклен Коен като ръководител на борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " е пристигнало от най-високо равнище
3 юли 2017 Председателят на борда на шефовете на държавната компания " Булгаргаз " Ботьо Велинов е напуснал поста си и на негово място ще влезе изпълнителният шеф на БЕХ Петьо Иванов. Рокадата е станала предишния вторник, само че смяната не е вписана публично поради срутва на Търговския указател. По неофициална информация на " Капитал " Велинов си е подал оставката самичък откакто схванал за квалифицираното преди този момент решение за промяната му.

Ботьо Велинов беше назначен на поста през октомври 2013 от държавното управление на Пламен Орешарски и резервира позицията си до момента. По това време доста от назначенията в енергетиката се свързват с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

През 2017 година Велинов беше осветлен от комисията по досиетата като щатен чиновник на Първо основно ръководство на някогашната Държавна сигурност. След банкрута на КТБ през 2014 година се оказа, че държавното сдружение " Булгаргаз " е подало в нея 17.5 милн. лева, а името на Велинов беше с листата на членовете на управителни, контролни и надзорни органи на търговски сдружения, на които са били предоставени преференциални лихвени условия от КТБ.

Петьо Иванов оглавява БЕХ от 2016 година откакто преди този момент беше изпълнителен шеф на " Булгаргаз ". Като подобен е в борда да шефовете на редица държавни енергийни компании. Счита се за непосредствен до депутата от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР