Заседналият начин на живот ни нанася огромни вреди, макар че

...
Заседналият начин на живот ни нанася огромни вреди, макар че
Коментари Харесай

Тренировка вкъщи: Четири подходящи и супер ефективни упражнения (и как да ги изпълним правилно)

Заседналият метод на живот ни нанася големи вреди, въпреки че едвам през последните години се заприказва по-сериозно за заплахата от заседяването. Затлъстяване, диабет, сърдечни проблеми са единствено дребна част от „ екстрите “, които съпътстват живота без придвижване.

Обездвижването визира най-сериозно хората, които работят от у дома, както и мнозина, избягващи излизането на открито заради други аргументи, да не приказваме за удара, който ни нанесоха Коронавирус пандемията и обществената изолираност.

Ако и вие сте от хората, които нямат време или предпочитание да упражняват във фитнес залата, тази публикация е тъкмо за вас. От foodpanda подбраха няколко извършения, които умерено можете да вършиме у дома.

Лицеви опори

Има няколко разновидността на лицевите опори според от това каква група мускули желаете да натоварите.

Лицеви опори с необятно разтворени ръце са основно за натоварване на гърдите (най-вече външната им част). При стеснен хват пък наблягате на трицепса.

Ако сте новак, напълно обикновено е това упражнение да не е толкоз елементарно. Тогава може да употребявате разновидността, при който опорната точка са коленете, а не ходилата.

Как да осъществим упражнението:

Глутеус мост

Това е ужасно упражнение за дупето. То може да се извършва както със лично тегло, по този начин и с тежест. При това упражнение съществено присъединяване вземат седалищната мускулатура и задната бедрена мускулатура. Упражнението може да бъде изпълнено и с ластици, сложени на коленете. Така ще увеличите натоварването и успеваемостта.

Как да осъществим упражнението:

Баланс и клякане на един крайник

Застанете на левия крайник и вдигнете десния крайник няколко сантиметра над земята, като го държите покрай левия гален. Свийте левия крайник на към 90 градуса, клякайки и запазвайки гърба изправен. Опитайте се да достигнете левия крайник с дясната ръка. След това се върнете до начална позиция. Това упражнение ще ви помогне да тонизирате коремчето, краката и дупето по едно и също време. Използвайте гирички за това упражнение. Ще усетите по-голямо натоварване.

Как да осъществим упражнението:

Планк (Дъска)

Това упражнение е пренесено от йогата и ще ви бъде извънредно потребно за построяването на базова мощ, непоклатимост и устойчивост в региона на торса и коремната мускулатура.

Как да осъществим упражнението:

Клек

Това упражнение може на пръв взор да наподобява просто и нещо, което изпълняваме в ежедневните си действия, само че напълно не е по този начин. При клека има особени моменти, на които би трябвало да обърнете внимание, с цел да постигнете оптимални резултатите и да не се контузите.

Как да осъществим упражнението:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР