Заседналият начин на живот и неправилната диета често влияят негативно

...
Заседналият начин на живот и неправилната диета често влияят негативно
Коментари Харесай

Полезни храни, които са като метла за стомаха

Заседналият метод на живот и неправилната диета постоянно въздействат отрицателно на храносмилателната система. Можете да измененията обстановката към по-добро да вземем за пример като разнообразите диетата си с потребни растителни нишки - фибри.

Това е най-грубата част на растенията, която нашата стомашно-чревна система не може да разгради. Трябва обаче да можем да вършим разлика сред неразтворими и разтворими фибри.

Първият, сходно на " метла ", оказва помощ за унищожаване на холестерола, жлъчните киселини и отпадъците, формирани в храносмилателния развой, които са в дебелото черво от тялото.

Заслужава да се означи, че диета, включваща храни с високо наличие на фибри, оказва помощ за унищожаване на запека, понижава риска от развиване на хемороиди, намалява холестерола и кръвната захар, оказва помощ за поддържане на обикновено тегло и понижава риска от рак на дебелото черво, сърдечни болести и диабет вид 2.

Тук ви предлагаме лист с някои здравословни храни, които са най-богати на растителни фибри. Тези артикули ще почистят тялото ви бързо, тъй като са като метла за стомаха.

Пълнозърнест самун

 Пълнозърнестият самун съдържа фибри и прочиства стомаха

Един от най-достъпните и най-богати източници на фибри, микроелементи и витамини е пълнозърнестият самун. Всички тези субстанции се унищожават при смилането на зърното в брашно от най-голям клас, само че се съхраняват в пълнозърнесто брашно. Ръжният самун се смята за най-полезен: той е нискокалоричен и съдържа доста диетични фибри, които понижават кръвната захар и прочистват храносмилателния тракт.

Леща и други бобови растения

Една чаша подготвени леща съдържа към 16 грама фибри. Освен това тя е неповторим източник на желязо и цинк и не натрупва отрови, заради което се смята за екологично чист артикул.

Плодове

Малини, ягоди, боровинки, цариградско грозде. Повечето плодове имат доста високо наличие на фибри: от 2.5 г или повече. Например боровинките са освен богати на фибри, само че на практика не съдържат нездравословни захари, които участват в доста десертни плодове. Една чаша малини, която на процедура не губи потребни свойства по време на обработката, съдържа 8 г фибри и единствено 60 калории. Сините сливи имат удобен резултат върху червата и една от аргументите за това е високото наличие на фибри (3.8 г на половин чаша).

Ленените семена

 Лененото семе е като метла за стомаха

Лененото масло постоянно се употребява като слабително, а ленените семена намаляват холестерола в кръвта. Когато се употребява вътрешно, стомашно-чревния тракт се обгръща от отделяната от тях слуз, което е потребно при язви, гастрити и други възпалителни процеси. Високото наличие на слуз в лененото семе защищава възпалената лигавица на хранопровода и стомашно-чревния тракт от раздразнение и понижава абсорбцията на токсините. Ленените семена улесняват отстраняването на неразградени хранителни останки, което има позитивен резултат при запек и затлъстяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР