Заседават отново за сделката през ноемвриАгенция Ройтерс цитира члена на

...
Заседават отново за сделката през ноемвриАгенция Ройтерс цитира члена на
Коментари Харесай

Няколко души от Надзорния съвет на Фолксваген против заводът да е в Турция

Заседават още веднъж за договорката през ноември

Агенция Ройтерс цитира члена на надзорния съвет на " Фолксваген " Щефан Вейл, който е и министър-председател на Долна Саксония (където е основано седалището на производителя на автомобили) да споделя, че той не може да си показа, че компанията ще направи инвестицията в Турция поради актуалните условия, предава БНР.

Долна Саксония има авторитетен глас във " Фолксваген ", защото има дял от 20%.

" Оставам с усещането, че моето мнение се споделя от още няколко души в надзорния съвет “, уточни господин Вейл и добави, че тази тематика ще бъде разисквана на идващото съвещание на надзорния съвет в средата на ноември.

" Силно се надявам да се върнем в обстановка, в която турският президент осъзнава, че е тръгнал по доста рисков път и посоката би трябвало незабавно да бъде изменена “, акцентира той.

Според организация ДПА пък мнозина считат, че в този миг България може да размени Турция в проекта за построяването на новия авто цех.

Германският канцлер Ангела Меркел уточни в неделя, че тя е споделила на турския президент Реджеп Ердоган, че военната атака в Сирия би трябвало да бъде прекъсната, тъй като рискува тя да докара до филантропична рецесия.

В понеделник страните на Европейския съюз осъдиха турските военни дейности в Сирия, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи наказания против Анкара. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР