Заседанието на парламента бе прекратено след като депутати от БСП

...
Заседанието на парламента бе прекратено след като депутати от БСП
Коментари Харесай

Скандал и окупация на трибуната в НС след искане за 300 лв. минимална пенсия

Заседанието на Народното събрание бе прекъснато откакто депутати от Българска социалистическа партия и " Атака " обкръжиха парламентарната естрада, заяви " Фокус ". От двете партии желаеха поименно гласоподаване на текстовете по размера на минималната пенсия, заложена в бюджета на ДОО за 2020 година

Председателстващият пленарното съвещание Емил Христов обаче съобщи, че в процедура на гласоподаване не може да бъде изменен методът на гласоподаване. Той означи, че ще даде процедура по метода на водене след края на гласуването по текстовете.

Тогава на трибуната първо се качиха Филип Попов, Христо Проданов и Георги Свиленски, последвани от други народни представители от " Българска социалистическа партия за България ". Към тях се причислиха и депутати от " Атака ".

" Защо те е боязън? ", попита Свиленски председателстващия Емил Христов и съобщи, че процедурата е към този момент опорочена.

" Всеки схваща процедурата по друг метод. В правилника нещата са ясно изписани. Не сте прави ", отговори му Емил Христов и разгласи, че Българска социалистическа партия попречват пленарното съвещание и ги помоли да не го вършат.

От страната на ръководещите се чуха възгласи " червени отпадъци ", а от Българска социалистическа партия се провикнаха " оставка ". Емил Христов съобщи, че ще накаже някого и по-късно приключи съвещанието.

Защо породи разногласието
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР