Заседанието на Министерския съвет в петък започна с минута мълчание

...
Заседанието на Министерския съвет в петък започна с минута мълчание
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата

Заседанието на Министерския съвет в петък стартира с минута безмълвие в памет на служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, починали при жестоката злополука в Бургас.

" Решението им да препречат пътя на рейса, въпреки и съдбовно за тях, евентуално е било подбудено от убеждението им, че нарушителите на закона би трябвало да бъдат спрени ", сподели служебният министър председател Гълъб Донев. И добави: " Причината за гибелта на служителите на реда е в нарушените граници. За да се стигне до конфликта, са били прекрачени доста граници - от браздата на Малко Търново до границите, избрани от закона. Тези мъже на дълга възвърнаха компрометираната граница с цената на живота си ".

Премиерът увери, че засиленият мигрантски напън през последните месеци ще срещне безапелационния отговор на страната и полицията и армията ще пазят българо-турската граница дружно.

" Въпреки съмненията за съучастничество, съм уверен в мощната мотивация на полицейските чиновници и военнослужещите, които ще се включат в защитата на границата ни. Възлагам на Министерство на вътрешните работи задачата да прави непоколебим надзор и наблюдаване на пътищата, за които е известно, че се извършва трафик на мигранти ", съобщи министър-председателят, като означи, че локалните жители са на ясно кои региони се употребяват от трафикантите и каналджиите.
https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/5206612456104690/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР