Зърнопроизводители в Добричка област ще изкарат трактори и друга земеделска

...
Зърнопроизводители в Добричка област ще изкарат трактори и друга земеделска
Коментари Харесай

Трактори в центъра на Генерал Тошево в знак на протест срещу добива на газ

Зърнопроизводители в Добричка област ще изкарат трактори и друга земеделска техника на централния площад в Генерал Тошево с искане да бъде анулирано капиталовото желание за рандеман на природен газ в находището "Спасово ". Това оповестиха от Асоциацията на българските зърнопроизводители-2006, чиито членове от шест добруджански общини обработват над 530 000 декара земя в района.

Асоциацията е срещу употребата на находището, тъй като има огромни опасения, че подпочвените води могат да бъдат отровени, а посредством тях и растенията и животните, сподели секретарят на професионалната организация Красимира Крумова. По думите й Добруджанският фермерски съюз също поддържа митинга.

Зърнопроизводителите ще вземат участие в публичното разискване на отчета за оценка за влияние върху околната среда на капиталовото желание на "Русгеоком БГ " ЕАД, което ще се състои на следващия ден в постройката на общината.

Находището "Спасово ", което е част от блок "Добрич ", включва четири сектора - Рогозина,Чернооково, Калина, Рогозина-изток. Публичните разисквания на капиталовото желание към този момент минаха в редица селища в община Генерал Тошево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР