Зареждането на електромобил отнема между 8 и 15 минути на

...
Зареждането на електромобил отнема между 8 и 15 минути на
Коментари Харесай

Българска компания създаде иновативна зарядна станция


Зареждането на електрически автомобил лишава сред 8 и 15 минути на хибридната станция
(илюстрация: ЦЕРБ)

Хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и две акумулатори може да зарежда с ток от слънцето до 20 автомобила по едно и също време единствено за 15 минути. Разработката е дело на българската компания Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ).

Освен това новаторската хибридна станция с фотоволтаична централа е и портативна. Тя може да се построи тук-там, самостоятелни от електромрежата и инфраструктурата, оповестиха от разработчика.

Станцията употребява слънчевата сила, генерирана от фотоволтаичните панели, и зарежда батериите ЦЕРБ BESS. След това силата се подава на електрическото транспортно средство. В взаимозависимост от мощността на колата, зареждането лишава сред 8 и 15 минути. За съпоставяне, сега един електрически автомобил се зарежда сред 40 минути и 1 час на станциите у нас.
още по темата
Хибридната станция с фотоволтаична централа и акумулатори може да бъде построена както в границите на съществуваща електромрежа, в това число към дребни бензиностанции, по този начин и самостоятелно, на напълно самостоятелни от мрежата места.

И защото непотребната сила се акумулира в батериите, електрическите автомобили може да се зареждат през нощта или в региони с доста малко слънце. „ По този метод има достъп до зелена сила 24 часа в денонощието, през цялата година, без спирания ”, разясниха от ЦЕРБ.

Българското дружество, основано преди 75 години, е най-голямото на Балканския полуостров за диагностика и поддръжка на електрически уреди и единственото по рода си у нас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР