Заразен с коронавирус е починал в монтанската болница, съобщиха от

...
Заразен с коронавирус е починал в монтанската болница, съобщиха от
Коментари Харесай

Заразен с коронавирус почина в монтанската болница, още трима от областта са хоспитализирани

Заразен с ковид е умрял в монтанската болница, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в града.
Това е 73-годишен гражданин на община Монтана, позитивен за съществуването на COVID-19. Той се е лекувал в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев ", само че през вчерашния ден е изгубил борбата с подлата болест.
От РЗИ оповестиха детайлности и за новите 10 инфектирани в региона. Трима от тях са приети в болница - 48-годишен мъж и 42-годишна жена от община Монтана лежат в локалната болница, а 72-годишна ломчанка в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец ".
Другите 7 са сложени под 14-дневна домашна изолираност. Това са 3-ма мъже - на 31, 45, 59 година и 3 дами – на 40, на 42 и на 52 година от община Монтана. Положителен е и 1 мъж на 19 година от община Берковица.
По последни данни общо 67 лица са с дейна COVID-19 зараза в област Монтана, като 18 от тях са приети в болница, а 49 се лекуват вкъщи.
Разпределението на лицата с дейна зараза по общини е следното: община Монтана – 38 случая; община Лом – 13 случая; община Берковица – 12 случая; община Бойчиновци – 1 случай; община Брусарци – 2 случая; община Вършец – 1 случай; община Г. Дамяново – 1 случай.
За област Монтана общо диагностицираните лица са 227, излекуваните лица са 148, умрелите лица са 12, а лицата сложени под домашна карантина – 150.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР