Заради зачестилите катастрофи по пътищата полицията ще започне да слага

...
Заради зачестилите катастрофи по пътищата полицията ще започне да слага
Коментари Харесай

Изненада от МВР: Цивилни коли ще снимат шофьорите за скорост!

Заради зачестилите произшествия по пътищата полицията ще стартира да поставя камери в необозначени коли. Това заяви за "Хоризонт " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. По този метод съгласно него водачите, които нарушават разпоредбите, няма да понижават скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - процедура, постоянно срещана досега. Полицията към този момент ще смъква номерата на колите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. 
Така съгласно основния секретар Младен Маринов водачите, които нарушават разпоредбите за придвижване, рискуват да изгубят скъпо време: "Където се постанова налагане на насилствени административни ограничения, в тази ситуация събаряне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се прави в районното ръководство, към което работят чиновниците ".
Заради зачестилите произшествия по пътищата, Министерство на вътрешните работи ще стартира да поставя все по-често камери в цивилни коли, като водачите няма да знаят, че полицията ги снима. Засиленото наличие на патрули пък основният секретар дефинира като краткотрайна мярка: "Това са такива краткотрайни ограничения, само че те не дават дългогодишен резултат, защото не можем да издържим на подобен запас. Пътят е да се вкарват механически средства, камери за надзор на скоростта, в това число и такива, които са в коли, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в придвижване. Практиката демонстрира, че въвеждайки означение на местата, където засичаме скоростта, това води до понижаване на скоростта в тази права, след което умерено се развиват към този момент и високи скорости ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР