Заради все още бушуващата пандемия от коронавирус в Съединените щати,

...
Заради все още бушуващата пандемия от коронавирус в Съединените щати,
Коментари Харесай

Индикар съкращава част от уикендите си през 2021 година

Заради към момента вилнеещата пандемия от ковид в Съединените щати, а и по света, управлението на Индикар разгласи, че част от спортните уикенди през 2021 година ще бъдат сгъстени до единствено два дни.

Този ход ще бъде прибавен на всички извънградски трасета, които шампионатът ще посети като се изключи двойният уикенд в Детройт и „ Индианаполис 500 “. Това значи, че само надпреварите в Сейнт Пийт, Торонто, Нашвил и Лонг Бийч ще употребяват стандартния тридневен формат. Перлата в короната на шампионата – „ Инди 500 “ ще резервира своя двуседмичен формат, който употребява през последните няколко години.

Подробности по отношение на двудневния формат на бяха оповестени, като най-вероятно първият ден ще бъде предназначен за свободни тренировки, пред в неделя сутринта преди съревнование да се организира и самата подготовка. Това ще е друго на суперовала „ Тексас “ и на уличното трасе „ Бел Айл “ в Детройт, където ще се проведат по две надпревари. Състезанието на дребния овал „ Гейтуей “ наоколо да Сейнт Луис, където тренировката, квалификацията и надпреварата ще бъдат единствено в един ден.

С намаляването на продължителността на по-голяма част от спортните си уикенди, на тимовете ще бъдат спестени разноски за настаняване, което ще им бъде потребно за справяне с следствията от COVID-кризата. Освен това през 2021 година, по-голяма част от конкуренциите ще стартират по-рано от общоприетото, което ще разреши на тимовете да отпътуват от трасе още същия ден, спестявайки разноски за още една нощувка.

Сезон 2021 в Индикар започва на 25 април с Гран При на Алабама на пистата „ Барбър Моторспорт Парк “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР