Заради увеличаващия се брой заразени с коронавирус полските власти планират

...
Заради увеличаващия се брой заразени с коронавирус полските власти планират
Коментари Харесай

Полша отваря полева болница на националния стадион във Варшава

Заради увеличаващия се брой инфектирани с ковид полските управляващи възнамеряват да изградят полева болница на националния стадион във Варшава, съобщи Ройтерс.

"Вчера министър-председателят разпореди построяването на полева болница, която ще бъде ситуирана на националния стадион ", съобщи пред радио "Зет " началникът на канцеларията на премиера Михал Дворчик, който е виновен за реализирането на плана.

Болницата, която ще се намира в залите за конференции на стадиона, ще разполага 500 кревати за пациенти с COVID-19, с опция броят им да бъде повишен на хиляда. Първите болнични кревати евентуално ще бъдат подготвени да посрещнат пациенти още тази седмица.

Дворчик сподели, че други региони също работят за разкриване на полеви лечебни заведения. Той добави, че държавното управление няма проекти да затваря гробищните паркове и да постанова възбрана хората да пътуват в страната на и към 1 ноември, когато милиони поляци посещават гробове на родственици на Деня на вси светии.

По-рано през седмицата полските управляващи приканиха хората да си стоят вкъщи и разпоредиха затваряне на фитнес залите и басейните, понижаване на работното време на заведенията за хранене и прекосяване на университетите и гимназиите към отдалечено образование.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР