Заради съботните протести срещу бъдеща Национална стратегия за детето премиерът

...
Заради съботните протести срещу бъдеща Национална стратегия за детето премиерът
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето няма

Заради съботните митинги против бъдеща Национална тактика за детето министър председателят Бойко Борисов и общественият министър Бисер Петков още веднъж подсетиха, че документът е спрян и по него не се работи. Бисер Петков беше безапелационен, че законодателството за протекция на детето слага преди всичко ролята на родителя, а страната оказва помощ на фамилиите.

Премиерът Бойко Борисов е безапелационен: би трябвало по- съществено да се изясни на обществото, че Национална тактика за детето няма.
Бойко Борисов, министър-председател на България: На обществения министър разпореждам заран като стане, на обед и вечер да прави брифинг и да споделя, че такава тактика няма, тъй като във фейсбук в това число митинги готвят за това: " Не на тактиката 2019-2030 година! Стратегия, която я няма и за която доста ясно се разпоредих да се прави с дълго, с безусловно всички отзиви и изрично да пази детето. Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Явно този план срещна недоумение, остра опозиция и в този тип той няма по какъв начин да продължи.  Протести против Националната тактика за детето в 20 града Протести против Националната тактика за детето в 20 града
Протест против Националната тактика за детето в 20 града в страната. Въпреки че министър председателят Бойко Борисов подреди работата по тактиката да бъде спряна...

Социалният министър Бисер Петков сподели още, че по закон тактика би трябвало да има, само че щом планът за нея не се харесва на огромна част от обществото, то тя би трябвало да бъде модифицирана. По различен въпрос министърът беше безапелационен - не е правилно, че се прокарват текстове от тактиката, макар че е спряна, както настояват някои протестиращи. Петков изясни, че последните промени в законодателството,свързани със закрилата на детето, не дават спомагателни пълномощия на обществените служащи.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Категорично желая да подчертая, че направените промени не целят по никакъв метод интервенция в фамилията или лишаване на децата, по-скоро предварителна защита на риска от занемаряване на деца.
Министърът регистрира, че единствено през предходната година 441 деца са изоставени в родилния дом. А други 1 773 деца са останали в своите фамилии поради ограниченията за предварителна защита на риска от занемаряване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР