Заради разпространението на “Омикрон”Изключение няма да се прави и по

...
Заради разпространението на “Омикрон”Изключение няма да се прави и по
Коментари Харесай

Франция затвори Ламанша за британци

Заради разпространяването на “Омикрон”
Изключение няма да се прави и по професионални аргументи

Връщанията от Острова единствено с тест от 24 часа

Франция разгласи, че ще забрани пътуванията без значима причина за и от Англия в опит да предотврати бързото разпространяване на “Омикрон” - новия вариант на ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Случаите във Англия на инфектирани с COVID-19 доближиха рекордни равнища в последно време, като там се регистрират и забележителен брой на инфектирани с “Омикрон”. Очаква се този вид бързо да стане преобладаващ, а това може да сътвори риск за здравните системи за Коледа, когато по традиция се вършат празненства и огромни събирания, разяснява организацията.

От среднощ в събота, 18 ноември, пътуващите за и от Англия ще би трябвало да показват значима причина за реализирането им, както неимунизираните, по този начин и ваксинираните”, разгласи френското държавно управление.

В известието се показва, че хората “няма да могат да пътуват за туризъм или по професионални причини”.
Гражданите на Франция и на Европейски Съюз ще могат обаче да се върнат във Франция от Англия, само че би трябвало да показват негативен тест за COVID-19, изработен до 24 часа преди влизането в страната, и да се подложат на карантина след пресичането на границата, споделя френското държавно управление. Контролът за спазването на карантината се реализира от френските сили за сигурност.

Правителствен представител изясни, че новите ограничения са фрапантни в съпоставяне със настоящия режим. Пристигащите от Англия би трябвало да се записват през мобилно приложение и да се самоизолират на място по техен избор за 7 дни, сподели Габриел Атал.

Той уточни, че карантината може да бъде съкратена до 48 часа, в случай че във Франция бъде изработен тест с отрицателен резултат за COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР