Заради прогнозата за опасно студено време у нас през следващата

...
Заради прогнозата за опасно студено време у нас през следващата
Коментари Харесай

Работодателите трябва да съобразят условията на труд със студеното време

Заради прогнозата за рисково студено време у нас през идната седмица от Главната ревизия по труда припомнят на работодателите, че би трябвало да обезпечат безвредни условия на труд за своите служащи.

При оранжев или червен код за ниски температури, сняг, дъжд, вятър и други неподходящи феномени работодателите са задължени да изпълнят нормативните условия за температура при работа на закрито, а работещите на открито би трябвало да бъдат следени и при нужда да им бъде предоставена първа здравна помощ. Промяна на работното време или на вида работа, по-чести почивки, топли питиета, уместно работно облекло са измежду ограниченията, които работодателите могат да подхващат, с цел да спазят нормативните условия за микроклимата на работните места, напомнят от инспекцията по труда. Ако служащите са на закрито, температурата в помещението през зимата не би трябвало да е под 16 градуса, а за тежката физическа работа минималните градуси са 13.

За работещите навън би трябвало да бъде обезпечено наблюдаване или средства за връзка, както и първа здравна помощ и превоз до здравно заведение при утежняване на здравословното положение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР