Заради прииждащите групи на няколко пъти се стигна до сблъсъци

...
Заради прииждащите групи на няколко пъти се стигна до сблъсъци
Коментари Харесай

Щурмът към Гърция: Големи групи мигранти влизат в съседката през р. Марица

Заради прииждащите групи на няколко пъти се стигна до конфликти на Пазаркуле и в ничията земя сред Турция и Гърция.

Снимка: bTV Media Group

Напрежение, водни оръдия и сълзогворен газ, публицистите нямат достъп и са отделени от тълпите в Турция. Всичко това допуска дали против мигрантите във всеки един миг тази нощ или на следващия ден денем няма да се използва още мощ, в случай че Ердоган ненадейно промени позицията си за отворени граници от Турция към Европа.

Снимка: bTV

Организация на обединените нации твърди, че най-малко 13 хиляди желаят да влязат в Гърция. Нo турският вътрешен министър твърди, че 75 хиляди са минали от Одрин към границите с Гърция.

Големите групи от мигранти към този момент заобикалят региона на Одрин и Пазаркуле, а търсят плитчини по поречието на Марица, с цел да влязат в Гърция. 6-ма млади афганистанци са тръгнали да търсят щастието си в Западна Европа.

Снимка: bTV

„ Последните 15-20 години ситуацията в Афганистан е доста неприятно, поради войната, поради икономическото състояние “, споделя Сабаум Самади, Афганистан.

Снимка: bTV
И в случай че край Пазаркуле до Одрин и турската и гръцката полиция, жандармерия и военни показват мощ и угриженост за опазването на границата, единствено на 30 километра южно, в турското село Дойран, единственото нещо, което разделя хиляди мигранти от бленувания гръцки бряг, е плитката в този сектор река Марица.

Снимка: bTV

„ България!? О, боже! Ще опитаме също, ще опитаме всичко, с цел да стигнем до Франция или Германия, или където ни одобряват. Всякак! Ще опитаме на всички места - с плуване, с лодки - ще опитаме всичко “, споделя Сабаум.

Докато приказваме, двама души към този момент пробват да преминат през плитката част на река Марица, с цел да стигнат гръцкия бряг - очевидно необезпокоявани.
В спонтанния лагер разбираме от кое място идват и къде отиват.

От Афганистан! Да, да - отиваме в България!, споделят мигранти.

Докато снимаме в граничната зона, се появяват цивилни и униформени служители на реда, които опитат да откажат възходящата група мигранти, която се събират на метри от гръцката територия.

Голяма част от тях обаче нямат никакво желание да приближават България.

„ Доста от моите другари отпътуваха за Европа. И ни споделиха - не минавайте през България, тъй като са доста жестоки мъже, жестоки хора! “, изясни Мохамед Мотофел, Афганистан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР