Заради поведението на опозицията в Република Северна Македония е била

...
Заради поведението на опозицията в Република Северна Македония е била
Коментари Харесай

Премиерът: Заради опозицията изгубихме възможността да използваме средства от ЕБВР за преодоляване на енергийната криза

Заради държанието на опозицията в Република Северна Македония е била изгубена опцията да бъдат употребявани средства в размер на 100 милиона евро, които страната трябваше да получи като заем от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) за превъзмогване на енергийната рецесия, сподели на конференция министър председателят Димитър Ковачевски.

По думите му заемът е бил възложен при допустимо най-хубавите условия, само че защото законът е бил блокиран в Народното събрание от опозицията с неоснователни претекстове, Европейска банка за възстановяване и развитие е пренасочила тези средства.

„ Всички европейски страни имат национални тактики, които са част от Зелената договорка и тактиката на Европейски Съюз. Те бяха направени във време, когато в Украйна нямаше война и нямаше енергийна и икономическа рецесия. За това в писмо от министъра на стопанската система, което също е част от документите импортирани в Народното събрание, ясно се показва, че централите в Битоля, Осмолей и Топлоелектрическа централа Неготино ще бъдат част от преразгледаната национална тактика, която държавното управление ще приготви с специалисти, в която ще бъде продължен експлоатационният живот и потреблението на тези уреди “, сподели Ковачевски.

По думите му държавното управление има явен проект за справяне с рецесията, а производството на „ Електроцентрали на Северна Македония “ се е нараснало с малко над 25 % и задоволява потребностите на потребителите.

„ През последните няколко месеца нямаше импорт на електрическа енергия за контролирания пазар. Това значи, държавното управление е осъществило своя проект. Досега не сме имали нито един ден без електрическа сила “, сподели Ковачевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР