Заради почивните дни отчитат по-малко случаи на грип в последната

...
Заради почивните дни отчитат по-малко случаи на грип в последната
Коментари Харесай

Отчитат по-малко случаи на грип заради почивните дни в края на 2018-а

Заради почивните дни регистрират по-малко случаи на грип в последната седмица на 2018 година. Това демонстрира информация за епидемиологичната конюнктура в страната за последната седмица на предходната година, оповестиха от Министерство на здравеопазването (МЗ).

От здравното ведомство акцентират като причина за ниската заразна заболяемост скупчването на почивни дни, през които най-вероятно не е потърсена здравна помощ и надлежно не са регистрирани всички болни.
 
През миналата седмица са регистрирани общо 2635 случая на остри заразни болести против 6113 случая за миналата седмица. От тях 1945 са случаите на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) против 4762 случая за миналата седмица, показват от министерството.

 
Общата заболяемост от грип и ОРЗ за страната е 51,00 на 10 000 души против 124,86 на 10 000 души за миналата седмица, се показва още в епидемиологичната информация.
Регистрираните случаи на чревни инфекции са - 38 случая на вирусни хепатити против 71 случая за миналата седмица, 160 случая на ентероколити против 272 случая за миналата седмица. Установен е един случай на дизентерия против 3 случая за миналата седмица.-->
 
В последната седмица на 2018 година са регистрирани и три случая на колиентерити, девет - на ротавирусен гастроентерит, осем салмонелози. Въздушно-капкови инфекции, които са открити в интервала, са 402 случая на варицела и 47 на скарлатина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР