Заради пандемията от коронавирус Австрия преустановява приемането документи за получаване

...
Заради пандемията от коронавирус Австрия преустановява приемането документи за получаване
Коментари Харесай

Край! Австрия затваря вратите си за бежанците

Заради пандемията от ковид Австрия прекратява приемането документи за приемане статут на бежанци на граничните си пунктове, оповестява електронното издание на вестник "Курир ".

Вестникът прецизира, че този факт е бил доказан от Министерството на вътрешните работи. Очевидно решението е било взето през днешния ден от министъра на вътрешните работи Карл Нехамер, отбелязва "Курир ".

Днес сутринта на конференция по отношение на коронакризата вътрешният министър се изрече сериозно във връзка с изказвания, публикувани от Австрийската партия на свободата (АПС), съгласно които Австрия приемала по-голям брой мигранти, които аплайват за приемане статут на бежанци.

След експлоадиране на епидемията броят на бежанцитте в цяла Европа е намалял внезапно, се споделя по-нататък в известието. Вътрешният министър съобщи, че броят е намалял с две трети и акцентира, че това са "фалшиви известия на опозиционни политици ". През февруари в Австрия са постъпили 1100 документи за бежански статут, което прави приблизително по 38 на ден, сега са десетина, добавя министърът.

През последните дни мигрантите, подали молби за бежански статут, които към момента чакат решение, са били преразпределени по квартири, част от които са били към този момент празни. Това се прави за да бъде лимитирана заплахата от болест, което шефът на парламентарната група на АПС и някогашен вътрешен министър Херберт Кикъл е изтълкувал неправилно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР