Заради опасността от Африканска чума по свинете, институциите във Варненска

...
Заради опасността от Африканска чума по свинете, институциите във Варненска
Коментари Харесай

Проверяват свинете във Варненско за Африканска чума, КАТ ще следи легално ли се превозват

Заради заплахата от Африканска чума по свинете, институциите във Варненска област подхващат ограничения за усилване на контрола. Те бяха разисквани на съвещание на регионалната епизоотична комисия (ОЕК) водено от заместник-областния шеф Огнян Рачев.

Д-р Костадинка Маринова - Директор ОДБХ-Варна посочи, че на територията на страната все още е установено единствено едно огнище АФЧ в област Пловдив.

Сред ограниченията и периоди във връзка с обектите за развъждане на прасета за персонални потребности по отношение на Африканската чума по свинете, се плануват три поредни инвентаризации на свиневъдни обекти „ персоналните стопанства “ през месеците април, юли и октомври тази година, оповестиха от регионалната адчинистрация.

Една инвентаризация би трябвало да бъде в наличието на формалния ветеринарен доктор. Този жанр инспекция ще се прави както в регистрирани персонални стопанства, по този начин и във всички други, в които се отглеждат прасета.

Ще бъде нараснал и контролът от страна на Министерство на вътрешните работи във връзка с незаконно транспортиране на свине. Ще се правят инспекции на транспортни средства за разкриване произхода на всяко прасе или свински артикул.

Общините от региона ще би трябвало да подхващат дейности по одобрение на терени в обитаемоте места за неутрализиране на трупове на животни и странични скотски артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР